Vad skulle Ayn Rand säga Fredrik?

Jag antar att det inte är förvånade att en nyliberal som Fredrik Federley gör av med svenska folkets skattekronor som om det vore monopolpengar. Det där med "skatt är stöld" gäller nog bara för skattepengar som går till gråsocialistiska projekt som allmänn sjukvård, dagis åt alla eller äldreomsorg. En nyliberal riksdagsledamot som lyckas sno åt sig mer pengar än han borde, exempelvis 65900 i taxiresor, ses troligen av sina väljare som en av de där djärva entreprenörerna som nyliberalismens översteprästinna Ayn Rand fabulerade ihop. En som inte låter sitt samvete eller lagar komma ivägen. Kanske hans beteende till och med kan förklaras som ett urholkande av den socialistiska staten, en taxiresa åt gången, som droppen urholkar stenen.

 



Men var åker karln då? Till "festbåten" Patricia, en av Stockholms värsta syltor? Tråk-Torget med guldspeglarna och den usla musiken? Nästan-på-Stureplan-men-inte-riktigt-Naglo, "vodkabaren"? Mediokert Fredrik! Din översteprästinna skulle nog vrida sig i sin grav om hon fick veta var hennes nutida antihjältar åker skattefinansierad taxi för att smida sina planer mot välfärdssamhället och socialismen. Istället för en elegant John Galt på något rökigt jazzcafé, eller diskret konspirerande under stråkpartiet i en Mahlerkonsert, en kolasvettig centerriksdagsman frenetiskt dansande i schlagerbaren på Patricia? Bokfört som "möte" eller "riksdagen" för revisorn? Där går iallafall min gräns, Fredrik. Ska jag betala Ayn Randska antihjältar vill jag åtminstone ha dem djävuska och eleganta. Inte som en påminnelse om den här stans mest medelmåttiga syltor och "festbåtar", ställen jag nästan hade lyckats förtränga...


Kommentarer

  • Wonder Warthog säger:

    Skitbra skrivet! Hatten av!

    2010-08-24 | 17:40:38
    Bloggadress: http://anselmbgroda.blogspot.com
  • Eva Berglund säger:

    Kul --- och mitt i prick

    2010-08-25 | 08:19:35
  • Staffan säger:

    Man tackar och bockar :)

    2010-08-25 | 13:31:47
  • El säger:

    Jag tycker vi ska köpa en cykel till Fredrik. Stockholm är inte så stort. Vägen mellan riksdagen och patricia kan inte ta mer än 7 minuter om man undviker östr/västra långgatan.



    Jag tackar också varför du påminde mig om varför det var tio år sen jag var på patricia.



    2010-09-02 | 14:44:59

Kommentera inlägget här:







Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - Socialdemokraterna



Politik bloggar