Gog och Magog - Bushs heliga krig i Irak

Den förre amerikanska presidentens blodiga krig i Irak, som tidningen Lancet beräknade ha kostat 654965 människoliv 2006, kanske inte bara handlade om att roffa åt sig Iraks olja, trots allt. Den före detta franske presidenten Jaques Chiraq uppger att George W Bush i ett telefonsamtal berättat för honom om sina religiösa motiv till att inleda invasionen av Irak.

Den förre amerikanske presidenten ansåg att Gog och Magog, två mystiska och ondskefulla väsen beskrivna i Bibelns uppenbarelsebok och i Gamla Testamentet, härjade i mellanöstern. Enligt de bibliska profetiorna kommer Gog och Magog att samla arméer för krig mot Israel, och Gud kommer att förgöra dem med himmelsk eld. Bush berättade för Chiraq att han såg sig som utvald för att utföra Guds arbete och leda den heliga striden mot övernaturlig ondska i mellanöstern. Det argumentet bet emellertid inte på Chiraq, som oroades över George Bushs fanatiska religiösitet.


Kommentarer

 • Kerstin säger:

  Och vad var det för spiritualitet i detta? Att vara spirituell betyder att vara roande, vitsig, på svenska, så jag trodde ett ögonblick att Bush hade anfallit Irak som ett utslag av ren humor.

  Du menar "andligt skäl" (förlåt min anmärkning men när du ordet spirituell används allt oftare i betydelsen "andlig", blir jag lätt förtvivlad, min gamla lärarskada antagligen).

  2009-08-18 | 01:01:28
  Bloggadress: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
 • Kerstin säger:

  PS: Ändra ordet och stryk gärna de här två kommentarerna. Det här är ett väldigt bra inlägg.

  2009-08-18 | 02:40:14
  Bloggadress: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
 • Staffan säger:

  Tack för påpekandet Kerstin, det är lätt hänt att det smyger in anglicismer här och var.  Hoppas du haft en bra sommar!

  2009-08-18 | 12:28:20

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar