Upptrappning av de politiska morden i Honduras

Det bojkottade och kosmetiska valet i Honduras, där de två av högeretablissemanget godkända kandidaterna båda stödde militärkuppen mot Manuel Zelaya, innebar inte slutet för det politiska våldet i landet, om nu någon trott det. Tvärtom har det trappats upp. Medlemmar i motståndsrörelsen mot militärkuppen utsätts för hot, våld, tortyr och politiska mord och den demokratiskt valde presidenten Zelaya är fortfarande belägrad på Brasiliens ambassad.

Den sjunde december sköts sex personer, medlemmar i motståndsrörelsen,
ner på öppen gata i huvudstaden Tegucigalpa. Gärningsmännen var maskerade och körde en van utan regisstreringsnummer. En kvinna, 32-åriga Wendy Molina, överlevde attacken genom att spela död.

En vecka senare, den 13 december, mördades HBT-aktivisten och motståndsmannen Walter Tronchez. På väg hem sköts han i bröstet och avled senare på sjukhuset. Tronchez hade redan tidigare fått veta att han stod på kuppregimens dödslista, och skrev i ett brev några dagar före sin död:

"As a revolutionary I will be today, tomorrow and forever on the front lines of my people, all the while knowing that I may lose my life"

Det politiska våldet riktat mot HBT-aktivister har också mångdubblats
sedan Manuel Zelaya avsattes i juni. Bara det senaste halvåret har lika många homo-bi och transexuella dödats som under de tidigare fem åren: 18. Extra grymt våld har riktats mot de transexuella offren.

Läs hela rapporten!

Som trogna läsare kanske minns så skrev jag för några månader sedan om att folkpartiet och centern genom den liberala internationalen samarbetar med Roberto Micheletti, den hondurensiske fascist som organiserade militärkuppen som avsatte Manuel Zelaya och blev startskottet för det pågående politiska våldet riktat mot oppositionen och den oberoende pressen. Inte nog med det, internationalens ordförande, holländaren Hans van der Baalen kallade kuppen "an enormous and brave action in favor of democracy". Som tack för krossandet av demokratin i Honduras belönades Micheletti av sina liberala vänner med att utnämnas till vice ordförande i den liberala internationalen.

Att våra svenska "liberaler" samarbetar med latinamerikanska fascister har uppenbart inget nyhetsvärde för mainstreammedia, att döma av den öronbedövande tystnaden. De är väl för upptagna med väsentligheter som slöjförbud, kungafamiljen och Tiger Woods.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar