Maud och Jan kollegor till kuppmakaren Micheletti

Som jag skrev nyss så samarbetar folkpartiet och centern med de ansvariga för militärkuppen i Honduras genom den liberala internationalen, som nyss valde kuppmakaren Micheletti himself till vice ordförande. Sajten makthavare fyller på med mer information: Jan Björklund och Maud Olofsson har av sina partier utsetts till de svenska representanterna i internationalens presidium, vilket innebär att de är kollegor till den hondurensiske kuppmakaren. De svenska folkpartisterna representerades på mötet i Kairo, där Roberto Micheletti valdes till vice ordförande, av Birgitta Ohlsson, Carl B Hamilton och Olle Schmidt. Ohlsson skriver på sin blogg att "demokratifokus" ska vara målet för svensk utrikespolitik. Man kan ju undra vad det innebar för hennes, och de övriga folkpartisternas agerande i Kairo. Anser de, liksom internationalens ordförande, att Micheletti är en sann demokratisk hjälte?

Folkpartiets internationella sekreterare Fredrik Svenssson verkar iallafall inte dela den liberala internationalens ordförandes entusiasm, och uppger att han "inte skulle bli förvånad" om folkpartiet framöver agerar mot kuppmakaren. När de fått tid att fundera igenom om det är i strid med liberala principer att avsätta en demokratiskt vald president, terrorisera och mörda den politiska oppositionen och censurera och hota den fria pressen?Kommentarer

 • Ruben säger:

  Hej du lögnare !

  Att Micheletti skulle ha gjort en kupp i Honduras har du helt fått om bakfoten. Kongressen och HD. beordrade militären att sparka ut Chevez-marionetten Zelaya från makten. Sedan fick Michiletti ta över posten, precis som lagen säger, för att han var talman i Zelayas regering. Kom ihåg att de båda tillhör liberalerna. Samma parti. Men det är ju klart, att du inte skulle ha så mycket att skriva om på din blogg, om du inte fick vrida det som du vill. Med lögner kommer man långt, men med sanningen kommer man längre.

  Viva Honduras. Det lilla landet som kunde, och vågade sparka Chavez på pungen.

  2009-11-24 | 18:28:15
 • homopoliticus säger:

  Härligt att se att det kryper fram diktaturkramande neanderthalhögersympatisörer ur sina grottor och försvarar militärkupper, terror mot den politiska oppositionen, presscensur och mord på hournalister, med mera.  FN, OAS, EU och även USA har inga svårigheter att se vad det handlade om. Men lita på att svensk grotthöger ivrigt försvarar varenda liten fascist som är beredd att med vapen krossa demokratin. Jag hoppas på att fler borgare som du tar chansen att ta ställning mot demokratin och för statskupper, det gör vårt jobb så mycket lättare!  2009-11-24 | 18:47:45
 • Ruben säger:

  Så !!!!

  Du vågade inte ta in mitt senaste inlägg.

  Jag förstår dig. Dina lögner blev ju avslöjade.

  Ha Ha.

  2009-11-25 | 23:24:22
 • homopoliticus säger:

  Varför skulle jag tillåta inlägg som bara består av förolämpningar?  Du gjorde ingen ansats att förklara varför FN, EU, OAS, ALBA och USA tog avstånd från kuppen och krävde att den demokratiskt valde presidenten skulle återvända. Inte heller kommenterade du kuppregimens många dokumenterade övergrepp, arresteringar av den politiska oppositionen, politiska mord, censur, med mera. Bara lite gutturala läten om Chavez och dina andra hjärnspöken. Kan du inte prestera nåt bättre så bespara dig mödan att kommentera här.

  2009-11-25 | 23:54:12
 • Ruben säger:

  Vad kallar DU ditt svar på mitt första inlägg ??

  2009-11-26 | 11:58:10
 • homopoliticus säger:

  Jag kallar det ungefär det svar som människor som försvarar statskupper och slätar över förtryck, politiska mord och censur förtjänar, oavsett vilket politiskt läger de tillhör.  Men hade du velat skapa ett sakligt diskussionsklimat trots dina anstötliga åsikter fanns det nog bättre ingångar än att kalla mig lögnare och börja yra om Hugo Chavez och annat ovidkommande.

  2009-11-26 | 12:44:38
 • Ruben Originalet säger:

  Ser att någon snott mitt nick som jag brukar använda. Nu är det originalet som skriver och jag skäms över Sverige som inte ordat mer om denna MILITÄRKUPP som genomfördes i Honduras. Avskumshögern har aldrig brytt sig om fattiga människor men slickar gärna stjärt på vilken bananrepublikgangster som helst.

  2009-12-01 | 12:13:24

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar