Veckans SD-hysteri - och veckans talande tystnad

Jag tyckte just att det hade varit lite tyst om det lilla främlingsfientliga partiet nu ett par veckor. Även om det såklart finns med i bakgrunden hela tiden som en surrande fläkt man inte längre märker. Men lita på att partiets duktigaste valarbetare gör sitt bästa för att återställa ordningen: Veckans uppblåsta SD-storm i ett vattenglas är här. TV4 har beslutat att inte låta det lilla främlingsfientliga partiet delta i Parlamentet. Ett rätt rimligt beslut kan man tycka. Som Ulf Bjereld påpekar är det kontraproduktivt att skänka extremhögern plattformar de inte hittills lyckats erövra av egen kraft. Feel-goodprogram i marksänd TV borde falla inom denna kategori. Men såklart ska det blåsas i stora indignationstrumpeten. Tror någon att en liknande hysteri utbrutit om det gällt Lars Ohly och vänsterpartiet? Vilket annat parti menar tyckeriet har en självklar rätt att delta i underhållningsprogram på bästa sändningstid?

På Facebook noterar jag att Zana Hussans klubb "Sverigedemokraterna i riksdagen - nej tack!" nu snart är uppe i 250000 medlemmar. Snart har alltså lika många svenskar aktivt valt att visa sin motvilja mot den främlingsfientliga extremhögern som de som i en opinionsmätning sagt sig fundera på att rösta på den. Vilket naturligtvis INTE innebär att Facebook-fenomenet ges lika mycket uppmärksamhet som det lilla främlingsfientliga partiet. Inte ens häften, eller en tiondel. Att många svenskar upprörs in i själen av tanken på rasister i riksdagen passar ju inte in i medias övergripande ramberättelse. Den som ska handla om hur missnöjda svenskar som i alla år knutit nävarna i fickan i protest mot de mångkulturella hemskheter som en halvdiktatorisk vänsterelit tvingat på dem nu till sist fått nog. Att antirasism och tolerans är mer svenskt och mer representativt än intolerans och muslimhat blir inga nyheter under de förutsättningarna. Det vore som att försöka pressa in en fyrkantig pusselbit i ett runt hål.

Kommentarer

 • Joakim Larsson säger:

  Fast ärligt talat så är ju den där Facebook-gruppen i stort sett meningslös. Det är inte ett dugg förvånande att det finns 250K personer i Sverige som ogillar oss såpass mycket att det kan gå med i en grupp på ansiktsboken. De som går med i den gruppen hade aldrig kunnat tänka sig att rösta på oss i det kommande valet iallafall. Våra väljare finns nog på annat håll.

  2009-11-12 | 14:58:27
  Bloggadress: http://jockelarsson.blogspot.com
 • homopoliticus säger:

  Fast lek med tanken på att Fejjanklubben fått lika mycket gratis mediahype som ni. Hur många medlemmar skulle den ha då?

  2009-11-12 | 15:16:52
 • Montjoy säger:

  Om Ohly vägrats delta med specifik hänvisning till sin osmakliga politik hade det stormat en hel del vågar jag påstå.

  2009-11-12 | 20:35:48
 • Anonym säger:

  Till Montjoy:  Vem hade överhuvudtaget avkrävt TV4 en motivering till varför Ohly eller någon annan politiker inte deltar? När hände det senast? Jag har aldrig sett maken till gråterskor som beredvilligt lånar sig till att putsa på SDs martyrgloria.

  2009-11-12 | 23:18:02

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar