Biljana Plavsic hatade också muslimer

En händelse som ser ut som en tanke: Några dagar efter att ledaren för det lilla rasistiska partiet publicerar sin linjeartikel där "muslimerna" påstås vara det största hotet mot Sverige och svenskarna, påminns vi om vad den sortens hets och extremism i slutändan får för praktiska konsekvenser.

Krigsförbryterskan Biljana Plavsic var politisk ledare för den serbiska utbrytarrepubliken i Bosnien (Republica Srpska) under kriget i forna Jugoslavien, och medansvarig för de etniska resningarna och massakrerna på bosniska muslimer. 8000 muslimska män och pojkar dödades i Srebrenica, försvarslösa radades de upp för slakt. Plavsics åsikter om muslimer var väl kända. De var "undermåligt serbiskt genetiskt material som konverterat till islam" ansåg den forne biologiprofessorna och poserade glatt på bilder med en annan krigsförbrytare, Arkan, omgivna av bosniska muslimers lik. Slobodan Milosevics hustru, Mira Markovic, som inte själv direkt är någon duvunge, ska ha kallat Biljana Plavsic för "en kvinnlig Mengele."

Hennes medbrottsling, Radovan Karadzic,
som delade det politiska ledarskapet
med den serbiske järnladyn, gör för närvarande sitt bästa för att förvandla krigsförbrytartribunalen i Haag, där han ska ställas inför rätta, till en parodi. Till skillnad från Miljana Plavsic, som tidigt insåg att den internationella rättvisan skulle hinna ifatt henne och frivilligt stack huvudet i snaran har Karadzic försökt hålla sig undan. Som överbefälhavare och bosnien-serbisk ledare var det Karadzic som skrev under "direktiv nummer 7", alltså ordern om att massakrera Srebrenicas invånare, civila såväl som militärer. Denna fd psykiatriker omsadlad till mini-Hitler lovade också att hans trupper skulle förvandla Sarajevo, den bosniska huvudstaden, till "en svart kittel", en order de gjorde sitt bästa för att lyda. Även Radovan Karadzics hat mot muslimer är väl dokumenterat. Massakern i Srebrenica var enligt honom en chans för serberna att "hämnas på turkarna". Och "muslimer" kan inte leva samman med andra folk, utan kommer att "ta över" genom att föda för många barn och andra liknande lömska knep.

Notera hur argumenten återkommer.
Muslimer kan inte leva tillsammans med andra, de är trojanska hästar med hemliga planer på att ta över vårt land genom att föda barn.
Än så länge vågar Jimmie Åkesson inte riktigt vara en svensk Radovan Karadzic. Men det är bara en tidsfråga innan han, eller någon annan spridare av muslimhat, tar steget. Därför är det viktigt att vi minns vad som hände i Jugoslavien. Lär vi oss de historiska läxorna kanske vissa tragedier inte behöver upprepa sig.

Kommentarer

 • papaya säger:

  "Lär vi oss de historiska läxorna kanske vissa tragedier inte behöver upprepa sig."

  Vad kan du mer om Jugoslaviens historia?

  Ingenting du skriver har någon mening, bättre att sluta skriva.

  2009-11-02 | 16:52:29
 • homopoliticus säger:

  Ännu bättre - sluta läs!

  2009-11-02 | 17:02:43
 • nkrb säger:

  Och muslimer hatade serber, so what?

  Var gömmer sig alla de muslimska och kroatiska mördarna?? De är mycket mer skyldiga än Plavsic!

  2009-11-03 | 19:52:33

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar