Att slå mynt av en tragedi

Ett mord är vidrigt. Våld är vidrigt. Våldtäkter är vidriga. Det kan man tycka att alla borde kunna vara överens om. Men jag undrar om en del tycker att vissa mord och våldtäkter är värre än andra?

Just nu är den bruna delen av nätet alldeles exalterad
över dödsmisshandeln i Landskrona, där en 78-årig kvinna brutalt slogs ner av en yngre man. Den misstänkte gärningsmannen kan nämligen ha arabiskt påbrå. Och då får hyenorna blodvittring. Men var har de varit när Mats Alms troliga mord på sin invandrade flickvän omskrivits? I vilken skog låg de och tryckte när resten av landet häpnade över våldtäkterna i Bjässta, där en infödd svensk man gav sig på två tjejer och fick bygdens hjältepokal på köpet?

En riksdagskandidat för rasistpartiet kallar den 23-åring som förhörs för mordet i Landskrona för "kulturberikare". Jag har hört det förut: invandrare som begår brott utnämns sarkastiskt till "kulturberikare". Han görs till representanter för alla invandrare i Sverige, varav 98 procent aldrig begår något brott överhuvudtaget.

Naturligtvis skulle en rasist aldrig dra till med någon liknande sarkasm
när en svensk gör något dumt eller rent av vidrigt. Svenskar representerar alltid bara sig själva. Invandrare däremot representerar alltid alla invandrare när de gör något dumt eller rent av vidrigt. En invandrare som gör något bra däremot, en kulturberikare på riktigt, representerar bara sig själv. Om Zlatan gör tillräckligt många mål kanske han till och med får rätt att titulera sig "svensk" nån dag, även i Sverigdemokraters ögon. Om han däremot begår ett brott så är han väl invandrare till döddagar.


Som Peter Kadhammar skriver i Aftonbladet idag så börjar den rasistiska sörjan på internet
påminna om forna tiders lynchmobbar i den amerikanska rednecksödern. Där var också dubbelmoralen total: en svart som begick brott kunde vänta sig ett helt annat bemötande än en vit. Och där och då, precis som här och nu, så var det människor med en rasistisk politisk dagordning som såg till att upprätthålla dubbelmoralen.

Det är naturligt att människor blir förbannade och äcklade
när grova våldsbrott begås och omskrivs. Det är däremot bara lågt att rasistiska partier försöker piska upp lynchstämningar och slå mynt av en tragedi. Speciellt med tanke på att rasistpartiets politiker själva är rätt duktiga på att begå både våldsbrott och kvinnofridskränkningar: misshandel var det vanligaste brott som SD-politiker straffats för, enligt en undersökning från förra valet.

 

 

 

 

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 • Jonas säger:

  Du har så rätt. Snart nog kan det drabba vem som helst.

  2010-04-03 | 15:21:14
 • Joakim Lindrot säger:

  Det är ju en muslimsk och arabisk invandrare som begått brottet. Muslimska och arabiska invandrare är grovt överepresenterade i brottslighet. Varför förneka fakta?

  2010-04-03 | 21:57:22
 • Anonym säger:

  Denna tragedi skall absolut inte utnyttjas politiskt. Gärningsmannen kunde lika väl varit min egen bror. Det är ofta slumpen som avgör på vilken sida gallret en människa hamnar.  Anser

  Stellan Bojerud

  Ordf SD Solna-Sundbyberg

  2010-04-04 | 01:42:17
 • homopoliticus säger:

  Joakim:  utlandssvenskar är ofta överrepresenterade i brottslighetsstatistiken de med. Vad ska man dra för slutsatser av det? Kanske att det snarare handlar om vilka sociala omständigheter man lever i än vilken "ras", "etnicitet", eller "kultur" man kommer från?  Egentligen tycker jag att den enda intressanta siffran i sammanhanget är den jag nämner, nämligen att 98 procent av alla invandrare aldrig begår något brott alls. Det du och andra gör är helt enkelt att använda en liten grupp rötägg som slagträ mot hela gruppen "invandrare" eller "araber".  Stellan Bojerud:  Tack, det var en glad överraskning. Vad tror du ditt parti som helhet anser om det?

  2010-04-04 | 10:49:41
 • Jimmy Windeskog säger:

  Du kan ju inte vara riktigt klok när du försöker förringa detta brutala pensionärsmord av en representant för mångkulturen - äckligt och lågt är vad det är! Skäms!

  2010-04-06 | 09:37:46
 • Jimmy Windeskog säger:

  "Kanske att det snarare handlar om vilka sociala omständigheter man lever i än vilken "ras", "etnicitet", eller "kultur" man kommer från?

  "  Det är precis tvärt emot vad myndigheten Brottsförebyggande Rådet konstaterat i flera utredningar, har du någon helt unik fakta i målet?

  2010-04-06 | 09:40:11
 • homopoliticus säger:

  Skäms på dig själv din vidrige rasist. Hur står det till med kunskaperna i svenska språket, är du läskunnig överhuvudtaget?

  2010-04-06 | 16:54:40
 • Joakim Lindrot säger:

  Hmm... någon har kommenterat i mitt namn här ovanför. Mycket märkligt. Inte för att jag tar avstånd från kommentaren, men ändå... mycket märkligt.. Det är inte jag som skrivit kommentaren...

  2010-04-13 | 19:38:22
  Bloggadress: http://http:/www.jlindrot.wordpress.com
 • homo politicus säger:

  Kanske finns två?

  2010-04-13 | 21:39:49

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar