Huh?

Enligt TV4-nyheterna nyss så har sossarna och moderaterna i Stockholm snackat ihop sig om att samarbeta över blockgränserna om Sverigedemokraterna - mot förmodan - skulle komma in i Stockholms kommunfullmäktige i en vågmästarroll.

Vad sysslar dom med egentligen? För det första är det rätt orealistiskt att rasistpartiet kommer att få tillräckligt många röster i Stockholm för att bli representerade. Ännu mindre troligt att de blir vågmästare. Och hur taktiskt fel är det inte att redan nu gå in och resonera som om värsta-värsta-scenariot vore troligt och rimligt?

Det enda de lyckas med är att ge rasisterna mer TV-tid, och en chans att framstå som underdogs och antietablissemang.

Det är precis den här sortens politiskt manövrerande
som INTE ska användas mot rasistpartiet. För mig får vänster och höger gärna klösa ögonen ur varandra offentligt när de diskuterar innehållet i sin politik. Den diskussionen behövs och är informativ för väljarna. Spekulationer om hur valet kan utfalla och hur blocken ska förhålla sig till olika, väldigt teoretiska valresultat, borde däremot dödskallemärkas. Det får bara politik att framstå som trivialt och innehållslöst.


Jens Holm är inne på samma spår!

 

 

 

 

Kommentarer

 • Per säger:

  Vad pratar du för smörja?

  Sverigedemokraterna är inget rasistparti.

  Vad har du fått det ifrån? Är alla som vill ha en mer realistisk invandringspolitik automatiskt rasister? Skärp dig !  Snacka om att vara intolerant. Man vill framstå som tolerant och progressiv från vänsterhåll. Men i själva verket är man mest intolerant och totalitär själv när man förvägrar en allmän debatt och andra åsikter än ens egna.

  2010-05-06 | 17:32:17
 • homopoliticus säger:

  Vad är en mer "realistisk" invandringspolitik?  SD är ett rasistiskt parti, precis som deras föregångare Sverigepartiet och BSS. Man behöver inte lyssna särskilt länge på någon av deras partiföreträdare när de maler på om "muslimer" och "invandrare" för att inse det.  SD är också duktiga på att spela på martyrsträngarna, som du gör här. Så fort ni får mothugg så börjar ni yla om "censur" och "PK". Den sorgliga sanningen är ju att ni inte klarar av att debattera.

  2010-05-06 | 21:32:16

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar