Reinfeldt borde tacka (v) och (mp) allra ödmjukast...

Istället för att mickla med statistik och komma med lögner om sysselsättningen som en generad Anders Borg får rätta till dagen efter.

Den här regeringen har varit en katastrof för Sverige på många sätt;
inte minst har man lyckats fördubbla arbetslösheten samtidigt som man försämrat a-kassan så att en halv miljon medlemmar gått ur och de som är kvar i systemet och måste leva på den uselt låga ersättningen gnisslar tänder.

Det kunde dock ha varit sju resor värre. Vi kunde ju, som högern och sossarnas högerflygel ville, gått med i EMU, den europeiska valutaunionen. Roland Spånt, nationalekonom, menar att den oberoende kronan räddat runt 50000 jobb, vilket är mer än vad regeringen kan säga att de lyckats med på egen hand. Hade det inte varit för att vänsterpartiet och övriga EMU-kritiker räddade Sverige från att sugas in i det katastrofala valutasamarbetet hade Reinfeldt suttit i en än värre soppa än vad han gör, och det vill ju inte säga lite.

Det EMU-kritkerna varnade för händer nu i de länder som är medlemmar: Spanien, Grekland, Irland och Portugal är, som jänkarna säger, in deep shit. Grekland är närmast konkursfärdigt. Så går det när man försöker tvinga in ekonomier som är olika som natt och dag i samma ekonomiska tvångströja, skräddarsydd för tyska behov.

Att en del folkpartister passar på att kräva en ny folkomröstning om EMU,
eftersom den förra inte gav rätt resultat, säger mycket om deras respekt för demokratin. Men resten av svenska folket kan nog gå med på att en marginellt dyrare chartersemester till mallis kan vara ett pris värt att betala för att rädda 50000 jobb. Om de ekonomiska härdsmältorna i flera EMU-länder inte fixas, och det ser rätt mörkt ut, så kan nog euron landa i ett magplask framöver.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar