Sakine Madon lämnar inga smulor

Folkpartiets ungdomsförbund måste vara den mest dysfunktionella politiska plantskola vi har i det här landet. Man lyckas gång på gång frambringa nya politiska förmågor som inte bara är obehagligt fanatiska i sin självrättfärdighet och en har förmåga till dubbeltänkande som hämtad ur Orwells 1984. De unga "liberalerna" framstår också som genuint osympatiska. Jag tänker bland annat på Fredrik Malm, Gulan Avci och inte minst Sakine Madon som idag ventilerar sina funderingar om "vänstern" på Utbildningsradion i en pinsam ledare i Expressen. Madon har sett programmet Banderoll, där kritiska röster hörs om den kapitalistiska marknadsekonomin och hur den påverkar den fattiga delen av jordens befolkning. Bland annat får Johan Ehrenberg kommentera det ekonomiska systemet utan att, hör och häpna, någon marknadsliberal får en chans att bemöta!

Det är såklart tillräckligt för att få en ung folkpartist att gå i spinn.
Nog för att svenska massmedia av födsel och ohejdad vana är borgerliga till sisådär nio tiondelar. Nog för att det ger större och större slagsida åt höger även i nyhetsjournalistiken. Nog för att valrörelsen 2006 såg massmedia gynna det borgerliga blocket på bekostnad av vänstersidan i en större utsträckning än någonsin tidigare. Och nog för att även public service-TV, som förvisso ska förmedla en politiskt balanserad bevakning, hängt på trenden. Sakine Madon är inte nöjd!

Så länge det finns en enda systemkritisk röst som vägrar sjunga med kören
kommer våra unga "liberaler" att protestera höggljutt. Det är väldigt viktigt för dem att avvikande åsikter ska få höras i länder som Venezuela. I Sverige däremot...

 • Uppdatering: Sakine Madon dementerar att hon skulle vara ung och folkpartist.

Kommentarer

 • red säger:

  "Madon har sett programmet Banderoll, där kritiska röster hörs om den kapitalistiska marknadsekonomin och hur den"  Kritiska röster? Skojar du eller? Hur hade du reagerat om UR hade gjort tvärtom? Då hade det blivit liv i luckan. Men UR behöver inte göra tvärtom för vi har fortfarande misslyckade kommunistiska försök i världen, Kuba och Venezuela. Eller du tycker att mäniskor skall svälta, leva utan el och censureras? Det är ju en bättre värld.

  2010-02-09 | 07:44:10
 • homopoliticus säger:

  Öh, näe, jag tycker inte att människor "ska leva utan el och censureras", varken på Kuba eller i något av de länder som svenska liberaler verkar gilla, som Honduras, ett land som i år dödat flera journalister, för att inte tala om oppositionella, samtidigt som landets diktator valdes till vice ordförande i liberala internationalen.  Och hur skulle jag reagerat om UR hade gjort tvärtom? Gnisslat tänder antagligen, som jag alltid gör när våra alltmer borgerliga media, däribland SVT, låter den borgerliga världsbilden få stå oemotsagd. Inte minst har ju vår nuvarande regering sett till att slippa kritiska röster genom att vägra ställa upp på debatter med oppositionen, som du kan läsa om i mitt inlägg från igår.  Kolla in länken jag lägger upp om du vill ha hårda fakta om hur medias högervridning slår ut i nyhetsbevakning. Att Sakine Madon hetsar upp sig över ett avvikande program, när hon kunde gotta sig åt helheten istället, ser jag bara som småaktigt.  2010-02-09 | 22:33:29

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar