Carl B Hamiltons eurologik

E

uron och EMU har aldrig varit så impopulära som nu, vilket väl bevisar att folk inte är så dumma. Men det retar såklart upp anhängarna, varav folkpartiet är de mest oresonliga. Folkpartisten Carl B Hamilton förklarade i en intervju att euron inte alls är ett misslyckat projekt eftersom Finland överlevt sitt EMU-medlemskap utan blessyrer. Logiken är såvitt jag kan se att vi ska gå med i EMU och byta kronan mot euron och hålla tummarna riktigt hårt för att vi har samma tur som Finland, och slipper vandra den dystra nedskärnings- och recessionsväg som Grekland, Spanien, Italien, Irland, Portugal och en radda andra länder tvingats in på, till stor del på grund av sitt medlemskap (eller sina förhoppningar om medlemskap) i EMU.

Argumentet är såklart ohederligt så det förslår,
eftersom det inte ens berör vilka förändringar euron innebär, utan bara lyfter fram ett enskilt, föga representativt exempel och försöker ge det allmängiltighet. Argumentation på den där nivån förutsätter att folk är idioter som kan luras med bländverk och kringsnack. Hamilton och folkpartiet kanske kommer att märka att de missbedömt de svenska väljarna framöver.Kommentarer

  • Jan Wester säger:

    Ett större problem som borde diskuteras och som inte görs det är att Lissabonfördraget i praktiken innebär att Sverige måste ansluta sig till euron. Förr eller senare. Så kan någon förklara för min arma skalle vad vi ska med en folkomröstning till i detta fall när vi ändå inte får bestämma i denna fråga själva?

    2010-06-17 | 13:05:12
  • Staffan säger:

    Men skulle de våga tvinga på oss ett EMU-medlemskap som vi inte vill ha?

    2010-06-17 | 13:16:15

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar