Vägen till helvetet är kantad med vad, Alf?

S

om om det inte räckte med all blodtryckshöjande likudnikpropaganda som sköljer över världen efter Israels massaker på medelhavet så har Europaparlamentet visst fått tuppjuck. Med motiveringen att barnporr är ett "fruktansvärt övergrepp" (no shit Sherlock!) så ska våra Googlesökningar registreras framöver också, om storebrorsamhällets småsyskon i parlamentet får som de vill. Oanade möjligheter till åsiktsregistrering öppnar sig.

Lägg detta till datalagringsdirektivet, FRA-lagen,
IPRED-lagen, ACTA, buggning och alla andra nya befogenheter som övervakningskramarna gett staten på sistone, och frågan blir snart: har vi överhuvudtaget har någon rätt att vara privata?

Med tanke på att de allra flesta brott - även sexuella övergrepp - utspelar sig inom hemmets fyra väggar, är det inte snart dags att installera övervakningskameror där? Tekniken finns ju redan. Och eftersom gränserna för vilka kränkningar av vår integritet som anses tolererbara flyttas framåt, hela tiden med behjärtansvärda argument som kamp mot barnporr, knarkmaffior, terrorism och annat otäckt, så varför inte, Alf Svensson, Maria Corazza Bildt, och ni andra? Kan vi verkligen tolerera att ett enda barn ska utsättas för ett övergrepp i hemmet som vi kunnat stoppa med en övervakningskamera, eller att en enda knarkare dör i en överdos, eller att en enda terroristcell kan planera nästa illdåd ifred?

Det kanske är dags att påminna pastor Alf Svensson om att vägen till helvetet kantas av goda intentioner.

 

 

Kommentarer

 • Wonder Warthog säger:

  Intentioner? Jag trodde det skulle vara Kristdemokrater...

  2010-06-03 | 07:24:28
  Bloggadress: http://anselmbgroda.blogspot.com
 • homopoliticus säger:

  Dom sitter väl inte och väntar på vägen? Det blir Skärselden Express!

  2010-06-03 | 10:56:26

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar