CUck

När jag var ung och politiskt aktiv (älskar att inleda med "när jag var ung", jag planerar att bli en gnällig gammal farfar på äldre dar!) så var moderata ungdomsförbundet en kraft att räkna med. De var visserligen inte så politiskt vassa, men ordnade spritfester för tonåringar och tog i så att byxorna nästan sprack för att framstå som politikens busfrön. Fria Moderata Studentförbundet hade en ordförande som föreslog graderad rösträtt där de som hade mycket pengar skulle få mer att säga till om. De mest radikala ungmoderaterna bröt sig ur och bildade allmänt tokliberala Frihetsfronten. Genom diverse spex och upptåg lyckades den unga högern på det postmoderna 80-talet framstå som en ny och fräsch kraft, så länge man bortsåg från att de faktiskt ville återinföra 1800-talet.

Kanske är de unga centerpartisterna
avundsjuka på MUF. Eller möjligen på Lars Vilks. Resultatet är iallafall en framkrystad, pinsam kampanj med slogans som "Fuck facket  4-ever!" som också - som av en händelse - vill återinföra 1800-talet. Jag var faktiskt först övertygad om att någon hade spelat ungomsförbundet ett spratt. Men skämtet visade sig vara CUF själva och  passande nog har de satt på sig gröna clownnäsor!

 


Exakt varför de gillar 1800-talet berättar de inte i sin kampanj, men jag får gissa att det var de långa dagarna fyllda med produktivt arbete. 12, 13, 14, 15 eller 16 timmars produktivt arbete. På 1800-talet kunde  "arbetslinjen" erbjuda även barn en väg ut från utanförskapet. Idag offras de av det diktatoriska facket, som ställer sig i vägen för allas chans att arbeta. Även 7-åringars. Förmodligen längtar de unga bondsönerna i CUF tillbaka till den tid då en bonde kunde hålla både drängar och pigor och minns statarsystemet med en nostalgisk tår i ögonvrån. 

Personligen blir jag glad av CUFs nya kampanj. Av två orsaker.

  • För det första står det ju klart att den unga centern är spritt språngande infantil. Superduperfånig, helt enkelt.
  • För det andra har centern, landets rikaste parti, så mycket annonspengar att de kan visa för hela Sveriges befolkning exakt hur illa ställt det är med deras omdöme. Jag hoppas på massutskick framöver!
(Ett tredje skäl att vara /skade/glad är att centerpartiet, som fortfarande inte gjort upp med sin bruna historia och andra världskrigets naziflörtande, har antisemiter sina riksdagslistor!)

Bloggat: Calle Friden, Fredrik Pettersson, Aktuellt från ett Cafébord, Magnus Andersson (högste clownen, s.a.s.), Motbilder, HBT-sossen, Politikerbloggen, In your face, Högbergs tankar,


<p><span style="margin-right:6px;margin-top:5px;float:left;color:#66CCFF;background:#000;border:1px dotted #fff;font-size:80px;line-height:75px;padding-top:1px;padding-right:3px;padding-left:3px;font-family: Times new roman, Verdana, Arial;">M</span>

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar