Expressens skattevåndor

Expressen har börjat valkampanja för borgerligheten, och tänker minsann inte avstå från något argument mot oppositionen. Även de sinsemellan motsägande går bra. Som vi vet är ju svenska folket mentalt handikappat och har säkert också dåligt minne.

Opinionsbloggen:

"Lars Ohlys romans med högskattesamhället är tydligen över. Försöken att gömma sig bakom några straffskatter ”på rika” ändrar inte på den saken."

Dagens ledare:

"Om de rödgröna vinner valet är vi tillbaka i 80-talets marginalskatteträsk. Det ska straffa sig att att plugga vidare, jobba extra eller ta ett chefsjobb."

Lite längre ner kallar ledarsrkibenten de rödgrönas blygsamma skattehöjningar för höginkomsttagare för "drakoniska" och "vansinne". Men påpekar också att"Socialdemokraterna har lyckats få Vänsterpartiet att svälja en historisk inkomstskattesänkning på 70 miljarder kronor".

Alltså, oppositionen avstår från att rulla tillbaka de borgerligas skattesänkningar, vilket är nesligt för Lars Ohly, vars romans med "högskattesamhället" sägs vara över. Samtidigt kommer dock oppositionens förslag att leda oss tillbaks till 80-talets "drakoniska skatteträsk", och ingen jävel kommer att plugga vidare, eller ens arbeta. Inte särskilt hårt iallafall.

Jag brukar också bli lite yr i skallen av allt pollen såhär års.
Mitt tips till Expressens ledarredaktion: stäng fönstren och ta en antihistamintablett!

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar