En megafon till Rapport!

I en situation med massarbetslöshet och en regering som inte har en politik mot denna kunde man ju vänta sig att frågan skulle stå högst på dagorningen i den politiska debatten inför valet. Massmedia, kunde man tycka, skulle här kunna spela en viktig roll. I Rapport igår spelades visserligen en roll, försvarsadvokatens. Smaka på de här citaten:


"Trots att fler och fler har fått jobb får nu regeringen kritik av TCO"

"När regeringen tillträdde för fyra år sedan lovade man fler jobb, och så har det blivit, trots finanskris och lågkonjunktur"

"I augusti 2010 jobbade 84000 fler än i augusti 2006".

"Just när arbetslösheten till sist verkar ha planat ut får regeringen kritik för att gömma arbetslösa i stödprogram."

Lägg till detta en nöjd arbetsförmedlare som berättar hur skönt det är med alla dessa nya jobb som strömmar in. Visst hakar reportaget sedan på det som kunde ha varit huvudspåret, en kritisk rapport från TCO som menar att regeringen gömmer undan arbetslösa i åtgårder. Men bilden har redan etablerats. Glöm massarbetslösheten. Glöm att sysselsättningen fallit kraftigt. Glöm att vi har EUs tredje värsta arbetsmarknad för unga. Glöm att arbetslösheten ökat snabbare i Sverige än i andra EU-länder. Glöm att regeringen inte har någon annan jobbpolitik än samma mantra som de tillämpar på alla områden; sänk skatten! Kom ihåg bara detta: regeringen har levererat "fler jobb". Inte mindre arbetslöshet. Men fler jobb. Eftersom Sveriges befolkning har vuxit, så har vi nu fler som arbetar. Med samma logik skulle man genom att importera 9 miljoner människor kunna "skapa" typ 4-5 miljoner nya jobb. Slam dunk! Och den bästa "jobbpolitiken" kanske vore att förbjuda preventivmedel?

Den lilla detaljen att fler människor är arbetslösa, färre människor sysselsatta, den ska vi väl inte bråka om? SVT börjar likna Kina-TV.
Share |


Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar