Snart sitter kanske böghatarna i riksdagen

Fördjävligt att Fredrick Federley blivit nerslagen i vad som jag misstänker kommer att rubriceras som ett hatbrott. Att hans sexuella läggning motiverat våldsmännen är nog ingen långsökt gissning. SÄPO har nu tagit över utredningen, och vi får vänta på deras resultat innan vi drar alltför långtgående slutsatser. Alla som läser den här bloggen vet vad jag anser om Federleys politik. Men den dagen då vi övergår från att hantera politiska motsättningar med diskussion till att lösa dem med våld bor vi inte längre i det Sverige jag växte upp i.

Bögknackning däremot har tyvärr alltid varit en del av det Sverige jag växte upp i. Även på senare år när vi med rätta kan dunka oss för bröstet över hur långt vi kommit på kort tid när det gäller sexuellt likaberättigande för bögar, flator, bin och transexuella. Till och med högern och centern, som länge var hårdnackade motståndare till sexuellt likaberättigande är nu (oftast) med på vagnen. Kristdemokraterna muttrar mest surt i skägget. Återstår bara den rasistiska extremhögern, som alltid varit drivande bakom de politiskt motiverade hatbrotten mot homosexuella. Enligt BRÅ ligger de bakom 72 procent av attackerna. På måndag kan den rasistiska extremhögern vara representerade i Sveriges riksdag, om det vill sig illa. Dess partisekreterare Björn Söder uttrycker sig såhär:

"Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall "normaliseras"? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala."

och såhär:

”Sjukliga beteenden som skulle få vilken normalt funtad människa som helst att känna avsky och få kväljningar är idag helt normala beteenden, enligt massmedierna och våra politiker”

Hatbrotten mot homosexuella i Sverige har ökat på senare år, i takt med att extremhögerns återkomst på den politiska scenen. Alla vi som tror på människors lika värde, homo som bi som hetero, svart som brun som vit, kristen som muslim som jude, måste se till att hålla intoleransens och hatets språkrör långt borta från allt politiskt inflytande. Låt oss tillsammans göra bögknackning till ett lika osvenskt fenomen som Sverigedemokraterna.Share |


Kommentarer

 • Ergo säger:

  Bra sagt. Vad som "normaliserats" med Söders egna ord, är främlingsfientligheten och Sverigedemokraternas unkna värderingar. Vi har vant oss vid att de ropar på medierna någonstans ute i periferin så fort någon trampar dem på tårna. Vi har köpt deras offermentalitet och svalt deras uppochnervända argument om att en demokrati behöver motta även partier som försöker underminera de mest basala demokratiska principerna in i den offentliga sfären.

  2010-09-16 | 22:12:47
  Bloggadress: http://rodatradar.blogspot.com/
 • SolGuru säger:

  Haha, för det är ju "extremhögern" som står för hatbrotten. Fundera lite på vilka sammanhang böghatet är självklart och föreskrivet, och återkom sedan. Knulla hur ni vill, men väx för fan upp när det gäller analysen av verkligheten. Att det skulle vara en "vit heteronormativitet" under Sverigedemokraternas fana som knivar bögar i Malmö är faktiskt lite för efterblivet för att ens vänstern ska tro på det.

  2010-09-17 | 01:38:48
  Bloggadress: http://solguru.motpol.nu
 • Staffan säger:

  Solguru:  Istället för att hångarva och kläcka ur dig nån ogenomtänkt standardkommentar så kunde du ju ha läst texten och klickat på länken. Argumentera med BRÅ istället för mig, som säger att 72 procent av alla hatbrott mot homosexuella begås av högerextrema. Det är rätt meningslöst att diskutera med folk som inte bryr sig om fakta utan nöjer sig med att sprida insinuationer och dimridåer.  "Vit heteronormativitet" var väl årets understatement.

  2010-09-17 | 10:21:07
 • Svensk flykting säger:

  Ja snart sitter böghatarna i riksdagen. De flesta partier har ju tagit med nuhammedanska homofober på sina listor

  2010-09-19 | 07:29:50
 • Staffan säger:

  Svensk flykting:  Ett typiskt exempel på den uppochnervända logiken från extremhögern. Som kommentar till ett inlägg där du kan läsa att 72 procent av alla hatbrott mot homosexuella begås av dina rasistpolare väljer du att misstänkliggöra....muslimer. Tror du att folk har så kort minne?  Jag ser att Goebbels is still going strong hos er, kryddat med lite Orwell va?

  2010-09-19 | 11:43:14
 • SolGuru säger:

  Staffan:  Vad yrar du om nu? Vad sägs om att läsa artikeln själv innan du sitter och blir oförskämd. Det står att 72% av alla HATBROTT begås med "främlingsfientliga motiv" - vilket inte är så konstigt, eftersom bara våld mot minoriteter räknas som "hatbrott". Du kan stå och hoppa på en svensk och kalla honom svennehora tills korna kommer hem, något "hatbrott" blir det inte ändå (vilket i sin tur har att göra med att hatbrott inte finns som juridisk kategori alls, utan är ett påhittat media- och statistikbegrepp - det kan du kanske kolla upp själv).  När det gäller brott mot homosexuella står det ingenting om vilken grupp som ligger bakom, bara att 18% har det motivet.  Och att det inte är "våra rasistpolare" kan jag garantera. Antalet "rasister" som springer runt och knackar bög i dagsläget är försumbart - jag har träffat nog många för att veta att det fenomenet dog ut med idiotskinnskallekulturen.  Poängen med mitt inlägg var att SAMTLIGA världens muslimer är principiellt emot homosexualitet på ungefär samma sätt som Björn Söder (vilket i o f sig är oproblematiskt), och en betydande andel anser även att man ska dödas om man begår homosexuella handlingar. Även bland icke-islamistiska, "moderata" muslimer, kanske ska tilläggas. Läs på utanför den svenska fantasibubblan; typ vanlig, muslimsk teologi från Saudiarabien eller till och med Indonesien.

  2010-11-05 | 10:49:32
  Bloggadress: http://solguru.motpol.nu
 • SolGuru säger:

  Det är heller inte som att jag och "svensk flykting" säger något kontroversiellt:

  http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_topics_and_Islam  Har man sedan en miljon som tillhör religionen ifråga, i motsats till "högerextremister" och "onda kristna" som drillats i svensk-tänk i decennier, är det inte jättekonstigt att det förekommer angrepp på bögar i Sverige.

  2010-11-05 | 10:58:59
  Bloggadress: http://solguru.motpol.nu
 • Staffan säger:

  OK, fair enough, syftningen i QX artikel var något oklar ser jag. Du har rätt i att de nog inte menar vilka motiv som låg bakom hatbrotten mot homosexuella. Hittar vid en snabb googling inga siffror som bryter ner de homofoba gärningsmännens politiska hemvist. Men vi vet redan att högerextremister utför hatbrott mot homosexuella i organiserade former. Nationaldemokraternas våldsamma attack på Pridetåget 2003 där en Pride-deltagare skadades svårt är ett exempel. Nazistpacket på Info-14 brukar till exempel gillande återrapportera olika nazist- och rasistgruppers attacker mot RFSL-lokaler. Mordet på Johan Petterson och hockepyspelaren Peter Karlsson, båda med högerextrema förtecken. 2003 kunde högerextrema homofoba motiv påvisas vid fem mord på homosexuella sedan 1984. Vet inte om det tillkommit något sedan dess. Ser man inte att extremhögern är en extremt aktiv aktör både när det gäller att sprida homofobiska värderingar och begå hatbrott har man väldigt tjocka skygglappar!  Att som du gör, helt utan verklighetsförankring, försöka skylla svenska muslimer för vad dina åsiktsfränder sysslar med är pinsamt och skamligt. Har man inte träffat någon muslim eller varit i något muslimskt land så kan man kanske inbilla sig själv att det är så. Men om man lever i verkligheten så vet man att homosexualitet är lika vanligt förekommande och lika öppet i de flesta muslimska länder som här. Läs "Tusen och en natt"! Historiskt sett så var den muslimska kultursfären mycket mer öppensinnad än den europeiska. Jag vet inte om du vet något om vår egen religions syn på homosexualitet, eller om du bara snöat in på islam och muslimer som rasister tenderar att göra, men kristendomen är inte direkt förlåtande och tillåtande den heller.  Men det ligger väl i linje med högerextremisternas nya giv. Ni pratar om muslimernas påstådda homofobi, skeva kvinnosyn och extrema värderingar för att flytta uppmärksamheten från att ni själva är homofober, mansgrisar och antidemokrater.  För övrigt har jag själv erfarenheter av homofoba hatbrott, och det var inga muslimer som var ute och skulle knacka bögar där inte. Förmodligen röstade de blågula, linblonda grabbarna grus på SD.  Länkar:

  Fem högerextrma mord på homosexuella sedan 1984:

  http://expo.se/2003/48_266.html  Nationaldemokraternas attack på Pridetåget:

  http://www.expressen.se/nyheter/1.62622/nationaldemokrat-haktad-for-overfallet-pa-pride  Homofobi den motiverande faktorn:

  http://expo.se/2003/48_382.html

  2010-11-05 | 12:54:18

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar