Tuttchock två!

Massmedia fortsätter att fokusera på valets väsentligheter. Ska vi minnas 2010 som bröstvalet? Bröst är ju fina, och vi vänsterpartister behöver visserligen inte skämmas för att ha fört in dessa uppskattade livskällor i valrörelsen. Men med tanke på att vare sig bröstpumpar eller burleskdanser är saker vi ska besluta om på söndag så kan man ju beklaga att de tränger undan saker vi faktiskt kan rösta om från dagordningen.

Dagens tuttchock levererar alla våra stora nyhetsmedia med illa dold skadeglädje: vänsterpartiet, det feministiska, ordnade ett valmöte i Järna där en burleskdansös tog av sig BHn och visade sina behag, prydda med v-klistermärken. (Att en manlig underhållare visade hela härligheten, alltså till och med bröstvårtorna, är visst inte alls lika upprörande. Varför är just kvinnobröst så skandalomsusade?)

För magstarkt för några av de närvarande verkar det ha varit, och det kan jag visserligen förstå. Vi värderar nakenhet och exhibitionism olika beroende på vår egen moral och vad vi själva har med oss i ryggsäcken. Lite aningslöst kan man ju tycka att det var av lokalavdelningen i Södertälje. Klart massmedia skulle hugga på det här som hungriga pirayor. Eftersom vänstern gjort en bra valrörelse måste de gripa efter varje halmstrå.

Själv ser jag inget egentligt problem med erotiska dansshower, oavsett om det är män eller kvinnor som visar behagen. Det vore väl en tråkig feminism som censurerade människokroppen? Burleskscenen har jag själv inte stiftat närmare bekantskap med, men har förstått att den lockar rätt många människor som inte är främmande för feminism eller genusperspektiv annars.

Partipolitik anklagas ofta för att vara tråkig och osexig. Dagens läxa är uppenbarligen att den bör förbli det. Tuttar på partimöten är visst för magstark, även som inslag i en dansshow som vad jag förstår av rapporteringen hade högre ambitioner än att bara strippa.

Gudrun Schyman var såklart inte sen att hugga hon heller. Spaltutrymme är aldrig fy skam för vår mest massmediala feminist. Själv ser jag en större anledning att höja på ögonbrynen över det faktum att Schymans bestående insats i valrörelsen 2010 kan bli att stoppa Sveriges första kvinnliga statsminister. Om valet blir jämt, och det tror jag att det blir, så kan de där F!-rösterna på marginalen bli det som avgör till högerns fördel.


Kommentarer

 • Röde Varg säger:

  Media och kritikerna verkar inte ha förstått att det är skillnad på burleskdansös och strippa.

  2010-09-15 | 01:35:27
  Bloggadress: http://rodevarg.blogspot.com/
 • Staffan säger:

  Strippa låter väl mer skandal. "Burleskchock" skulle inte smälla lika högt liksom.

  2010-09-15 | 11:09:33

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar