Sverigedemokraterna inte ett parti som andra partier

Den sverigedemokratiske politiker som påstod sig ha blivit överfallen i Malmö efter ett skolbesök blev omedelbart martyr inom den egna rörelsen. Nu misstänker rättsmedicinaren att han skurit hakkorset i pannan på sig själv.Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Vilket annat partis anhängare skulle ljuga ihop ett överfall, och till och med skära sig själva, för att vinna röster?

Ann-Charlotte Marteus skrev igår en ledarkrönika med rubriken "De önskar att jag ska våldtas":

"Jag har fått många mejl och brev genom åren från svenska män som hyllar SD, hatar invandrare och hoppas att jag ska bli våldtagen."

Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Vilket annat partis anhängare skriver hatiska nätinlägg och mejl där de önskar att kvinnor ska våldtas, kallar våldtäkter för "kulturberikning", och kallar kvinnor som till skillnad från dem inte hatar invandrare för "niggerhoror"?

Johan Norberg påpekade häromdagen att så sent som 1996 var rasistpartiets ledning tvungna att gå ut och uppmana sina medlemmar att sluta bära nazistiska armbindlar på sina möten eftersom det skrämde bort väljare. Partiet påstår sig ha rensat ut de värsta nazisterna. Ändå sticker de upp huvudena igen och igen. Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra partier.

Efter det fula utspelet i valrörelsens början, ni vet det om våldtäkterna, så väntade jag på att någon skulle ställa en följdfråga: är Sverigedemokrater mer våldtäktsbenägna än genomsnittet? Vi vet ju att i de vit makt-grupper som partiet uppstått ur är kvinnofridsbrott relativt vanliga. Vi vet att partiet har fullt sjå med att hålla sina vallistor något så när rena från förbrytare. Många män som sympatiserar med den rasistiska extremhögern har en rutten kvinnosyn, föraktar feminister och är våldsfetischister. Att anta att de har det lite svårt med det där med ömhet och närhet och ömsesidighet är kanske inte en alltför vild gissning.

Nu utför BRÅ såvitt jag vet inte brottsforskning efter partipolitiska parametrar. Och det kanske vi ska vara glada över. Men frågan är ju ändå värd att ställa. Sverigedemokraterna är ett parti som attraherar många våldsamma och kriminella, samtidigt som de försöker plocka poäng på att kräva högre straff och tala om invandrares brottslighet. Kan det också vara så att partiet lockar många män som har svårt att respektera kvinnors rätt till sina egna kroppar, samtidigt som de skrämmer svenska kvinnor med invandrare och våldtäkter? Som de sympatisörer som på extremhögerns egna nätfora frossar i fantasier om hur deras politiska motståndare och hatobjekt ska bli våldtagna?

Nej Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra partier. Det är ett djupt osvenskt parti med en dunkel syn på människovärdet. Vi har alla anledning att vara stolta över att vi i Sverige hittills inte släppt dem över riksdagens trösklar, in till maktens boningar. Låt oss få förbli stolta, antirasistiska svenskar!Mer om SD: SvD 1, 2, 3, DN 1, 2, 3, 4, Exp 1, 2, 3, 4, 5, Ab 1, 2,

Share |


Kommentarer

 • kalle008 säger:

  Är det inte väl djärvt att grunda en anklagelse på  1) vad en underläkare? rättsläkare? säger en vecka efter fallet?  2) där det kommer väldigt vältajmat  3) där det sagda uppenbarligen har läckts ut till media  och alltså är ett brott mot läkaretiken.  Kan det kanske vara så att läkzren har något partipolitiskt intresse? Eller har någon knyckt uppgiftrerna på annat sätt?  Jag vill nog gärna se dej skära in ett hakkors i pannan på dig själv, för att få reda på om det är möjligt, och för att kolla skärvinklarna.

  2010-09-18 | 22:59:29
 • Fredrik säger:

  I förra valet fick SD 7% av rösterna i Angered (invandrartät förort till Göteborg). Jag föreslår att du är lite mer ödmjuk för dessa personer som får ta konsekvenserna av den politik du försvarar. Att du kallar dem "nazister" visar vem som står för hatet och föraktet.

  2010-09-19 | 00:17:56
 • Staffan säger:

  Fredrik, läs igen: Jag kallar inte de som röstar på SD för nazister, inte de flesta. Inte heller alla SDs politiker. Men tillräckligt många nazister poppar upp i det partiet för att man kan se att det inte finns några vattentäta skott mellan den svenska nazismen och det rasistiska partiet. De flyter in i varandra.  "Den politik jag försvarar" skriver du. Fel! Den här regeringen, som jag jobbar för att byta, för en politik som drabbar invandrartäta arbetarområden som Angered hårt. Klassklyftorna har de senaste fyra åren ökat och är nu de högsta som SCB uppmätt någonsin i Sverige. Med dem kommer orättvisorna, segregationen, kriminaliteten och den sociala utslagningen. Rasistpartiet har ingen politik mot de verkliga problemen i samhället, de angriper bara offren för dem.

  2010-09-19 | 11:27:51
 • Staffan säger:

  Kalle 008:

  Djärvt att tro på en rättsmedicinares ord? Jag vet inte vem man ska tro på om man inte ska tro på de som jobbar med att undersöka såna här saker.  Djärvt vore det väl snarare att tro på en Sverigedemokrats ord, med tanke på deras dokumenterade historia av att fabricera överfall på liknande sätt. Varför skulle det vara ett brott mot läkareden att en rättsmedicinare uttalar sig om ett misstänkt brott? Det är ju liksom hans jobb. Jag tycker verkligen att väljarna har rätt att veta att SDs politiker är så oseriösa. INNAN valet!  Det är inte ens särskilt originellt. En kampanjarbetare för John McCain försökte sig på samma trick i USA 2008: http://en.wikipedia.org/wiki/Ashley_Todd_mugging_hoax  Dina invändningar känns lite konstruerade faktiskt. Se mig skära in ett hakkors i pannan för att se "om det är möjligt"? WTF?

  2010-09-19 | 11:37:11

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar