Tecknare hotad - var är mediastormen?


U

tbildningsradions och RFSUs tecknade film "Sex på kartan" har fått galenpannorna på extremhögerkanten att totalt gå i spinn. Filmen slår an en modern ton när det gäller saker som sex mellan personer av samma kön, och visar också samlag mellan personer av olika hudfärg. Uppenbarligen är till och med tecknat sex mellan fiktiva personer mer än vad en liten rasist kan tåla. En högerextrem hemsida trumpetar ut; ”Extra! Vidrig rasblandarpropaganda från RFSU”. På ett annat nätforum skriver ett kvastskaft;


”Visst är detta äckligt, men samtidigt ska vi vara glada att det ger oss en möjlighet att enkelt få reda på vilka som är våra fiender. De som tillverkar denna film kan definieras som tillhörande den inre fienden. Och nu får vi veta vilka dessa är."


Bland annat filmens tecknaren har hotats av någon eller några av alla dessa anonyma rasister som vräkt ut sitt hat de senaste dagarna. Det är såklart vidrigt att politiska extremister återigen sticker upp trynet och med våld eller hot om våld försöker påverka det politiska klimatet i Sverige. Och det är dessutom rätt talande att det just i det här fallet är så tyst om hoten.


När Lars Vilks blev utsatt för samma sak så malde de massmediala kvarnarna på högvarv i veckor. Liberala ledarskribenter gjorde Vilks sak till sin med pukor och trumpeter, och alla som uttryckte ens den minsta lilla reservation mot Vilks konst blev uthängd som medlöpare till terrorister. Men så var det ju såklart i Vilks fall inte några nazister eller rasister som hotade - utan muslimer. Och vid det här laget så borde det väl stå klart för alla som har något mellan öronen att en tokreligiös muslim väger tyngre än 20 fradgande nynazister, oaktat att våra hemvävda folkhemsnazister har ett mycket blodigare brottsregister än några andra politiska extremister i detta land.Kommentarer

  • Osunt säger:

    Helt rätt! Jag gjorde själv en sökning på temat när det kom ut just för att jag ville se om det inte fanns fler än jag som drog parallellen till islamistiska hot - jag hittade ju knappt något!!    För övrigt - snygg blogg med bra innehåll.

    2011-02-16 | 22:48:00
    Bloggadress: http://osunt.se

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar