Svenska folket håller med vänsterpartiet om privata vinster


S

om Aftonbladet skriver idag så finns det bara ett parti i svensk politik som säger nej till privata vinster i vård och omsorg. Det kan vara lite svårt att uppfatta just nu, när både regeringen och sossarna och miljöpartiet puffar fram rökridåer. (SD har gått och gömt sig nånstans). Allt för att slippa ta den politiska smällen för Caremaskandalen. Aftonbladet:


"Men politiskt är det få som vill förbjuda att riskkapitalbolag driver äldreboenden i Sverige. Aftonbladets granskning visar att det bara är Vänsterpartiet som kräver ett stopp.
– För vår del ska inga aktiebolag få driva äldreomsorg. Vinstintressen leder fel, då är det inte de äldres behov som är det viktiga och enda man ska satsa på, säger Eva Olofsson (V).

Svenska folket håller med Vänsterpartiet. Av de 42 854 läsare som svarade på frågan på aftonbladet.se i går tyckte 92,9 procent att företag med bas utanför EU inte ska få äga eller driva äldrevård i Sverige."Svenska folket är inte marknadsfundamentalistister men våra politiska partier, med ett undantag, är det. Kanske vänsterpartiet borde kräva folkomröstning om privata vinster i välfärden? Det skulle nog sätta en blåslampa i häcken inte minst på (s) och (mp) som går mest i otakt med sina väljare i denna fråga.


Man vet att det hänt nåt stort när ledarskribenter på Expressen börjar låta som vänsterpartister.
Ann-Charlotte Marteus ryter ifrån idag:
"Nu måste regeringen vakna på riktigt. Förkasta dogmerna. Fråga sig, förutsättningslöst, till exempel om riskkapitalister kan tyglas eller om man bör satsa helt på ideella utförare som har ett klappande hjärta som drivkraft."


DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, AB 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, Exp 1, 2, 3, SVT 1,


Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar