Lena Hallengren ute på hal is

I

går skrev Expressen om vanvård på Attendos äldreboende Rosengården i Midsommarkransen. Idag kommer ett nytt vanvårdslarm från ett Attendohem, den här gången gäller det hemmet Vasen i Vasastan. Enligt dokument från Norrmalms stadsdelsnämnd var i höstas 35 procent av de boende undernärda och sju ­procent hade trycksår:

"Det är ett heltidsjobb för mig att se till att min mamma överlever,säger dottern till en 95-årig kvinna som fick en infektion i armen, som enligt sjukhuspersonalen berodde på att hennes hygien inte skötts.

 

Allt som står om Rosen­gården stämmer för det här boendet också. De dementa ­ramlar hela tiden och blir blå­slagna. De ur personalen som är bra och vågar säga ifrån får sparken."

 

Naturligtvis förnekar också i detta fall Attendos propagandachefer att något fel begåtts.

 
Men det är inte första gången det larmas om Vasen. I somras rapporterade anhöriga om rena skräckförhållanden.
 
Idag kommenterar också sossen Lena Hallengren Attendos vanvård: "Vi håller på att få ett a- och ett b-lag". Men kritiken låter rätt vag och luddig.
 
Den minnesgode kommer kanske ihåg att samma Hallengren som idag vill plocka poäng på att kritisera vanvården i Attendos regi nyligen var ute och drog en lans för Attendos och Caremas rätt att fortsätta roffa åt sig våra skattepengar. Såhär lät det för ett år sedan, precis efter Caremaskandalen:
 
"Valfriheten i välfärden är mycket värdefull och har kommit för att stanna. Möjligheten att välja till exempel skola eller hemtjänst har förbättrat vardagen för många människor, och mångfalden har inneburit att nya idéer kunnat växa sig starka och förbättra kvaliteten i både offentlig och privat verksamhet."
 
Att högersossen Hallengren är ute och försöker fiska röster på de privata vård- och omsorgskapitalisternas vanvårdsskandaler är en skandal i sig. Om dessa återkommande fall av vanvård bevisar något så är det att vinstmotiv inte lämpar sig i vård och omsorg. En rätt självklar slutsats. Men inte för Lena Hallengren.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar