Carema kan andas ut - "Stålmannen" är här!


D

en som inbillar sig att kuppen mot Håkan Juholt och valet av Stefan Löfven till ny s-ledare inte var politiskt motiverade och inte får politiska konsekvenser bor på en annan planet. Direkt vände sossarna på en femöring och sade ja till Europakten - som Juholt bara en vecka tidigare avfärdat som en sätt att smyga på oss euron. Sedan idag beskedet som får Carema och alla andra vanvårdsprofitörer och kissblöjevägare att andas ut:


Att helt förbjuda vinst i välfärden är inte praktisk möjligt att genomföra, anser den nya S-ledaren Stefan Löfven. "Förbud tror vi inte på" säger Löfven i en TT-intervju.


Bara som en upplysning så är det inte alls svårt
att förbjuda privata företag från att plocka ut vinst ur skattefinansierade verksamheter. Våra nordiska grannländer gör just det. Den svenska nyliberala modell som låter privata företag parasitera fritt på offentliga verksamheter är ett extremt undantag från regeln.


Med Stefan Löfven vid rodret så kommer socialdemokraterna uppenbarligen att driva Mona Sahlins privatiseringsflum vidare. Inte konstigt att han hånglats upp och nästan kramats sönder av den borgerliga pressen sedan han tillsattes. Låt mig gissa att drevhundarna inte kommer att få blodvittring på den här socialdemokraten i första taget. Det är han för nyttig för.


Tursamt nog för väljarna
så finns det ju ett verkligt alternativ för den som ogillar privata vinster i vård, skola och äldreomsorg: vänsterpartiet.


Läs gärna: "Ett hjärta rött" om att valfrihet går att uppnå på bättre sätt än genom vinstkrävande vårdkapitalister. Och om att vinstkraven i vården dödar!


Bloggat:
Ulla Andersson, Olsson betalar, Nemokrati, Martin Moberg,


SvD 1, 2, 3, 4, 5, DN 1, 2, 3, 4, 5, Exp 1, Ekot 1, 2,

Kommentarer

  • peter säger:

    Väldigt vaket och skarpsinnigt inlägg. Antar att högerliberala nu kan andas ut.

    2012-02-02 | 22:03:32

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar