Dagens amen!

Sanna Lundell i Aftonbladet:

"Tanke jag under dagen har varit ­besatt av: Att höra Filippa Reinfeldt försvara och förklara det fina i att 2007 sälja den landstingsdrivna vårdcentralen Serafen i Stockholm för den ­banala summan 694 500 kronor. Jag vill höra henne förklara rättvisan i att läkarna som köpte Serafen, ja övrig personal fick inte vara med, i dagarna sålde vidare vårdcentralen till vårdbolaget Capio – som ägs av riskkapitalbolagen Nordic capital och Apax – för den nätta lilla summan 20 miljoner kronor.

Jag vill höra henne diskutera rimligheten i att de privata ägarna gjorde en vinst på 19 miljoner kronor på fyra ­futtiga år. Rimligheten i att några läkare­ i princip fick både en vård­central och en jättebonus på 19 miljoner ­kronor i gåva. Varför ville Filippa att just de här killarna (nåja en av de sju läkarna var kvinna) skulle få vinna supervinsten på lotto?

Jag vill att hon förklarar på vilket sätt det här är bra för Sverige. På vilket sätt det här gynnar vårt samhälle, våra barn, våra gamla och våra sjuka. Borde inte de där 19 miljonerna rätteligen hamnat i händerna på oss som bor i Stockholms läns landsting? Alla de som genom att betala skatt i det här ­länet en gång i tiden byggde upp Serafens vårdcentral, som finansierade de här läkarnas svindyra utbildningar.


Jag får inte ihop det här nämligen. Jag kan inte tolka det på något annat sätt än att Moderaterna utför ett ­brutalt och metodiskt rån på Sverige."


Läs hela!


Kommentarer på det Schlingmann?
"Det nya arbetarpartiet" moderaterna har byggt hela sin image på att prata om ekonomiskt ansvar. Varför är det så högt prioriterat för dem att sälja ut alla våra gemensamma tillgångar - äldreomsorgen, allmännyttans hyresrätter, vårdcentraler, dagis, hemtjänst, statliga bolag - till vrakpriser? Varför är det brottsligt att råna en villa men lagligt att råna en vårdcentral? Vad säger lag-och-ordningspartiet?


Uppdatering: Det blev visst ännu mer spännande! Dagens Arena:


"Filippa Reinfeldts närmaste man, landstingsrådet Lars Joakim Lundquist, känner personligen en av läkarna som 2008 fick köpa loss vårdcentralen Serafen för knappt 700 000 kronor. Verksamheten har nu sålts för minst 20 miljoner.

Stockholms sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldts närmaste medarbetare, biträdande sjukvårdslandstingsråd Lars Joakim Lundquist, känner personligen Ulf Hallum som är högste chef på vårdcentralen Serafen. Ulf Hallum var en de sex läkare som, när vårdcentralen Serafen avknoppades år 2008, fick köpa verksamheten av landstinget för knappt 700 000 kronor.

Serafen har nu enligt Vänsterpartiet sålts till vårdföretaget Capio – som ägs av riskkapitalbolagen Nordic Capital och Apax – för minst 20 miljoner kronor."


AB 1, DN 1, 2, Stockholmsvänstern,Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar