Privatiseringslekstugan i t-banan


D

en privatiseringsorkan som dragit igenom vårt land de senaste 20 åren har inte skonat Stockholms tunnelbana, en gång kärnan i en väl fungerande lokaltrafik. Nu börjar vi kunna utvärdera resultatet: En total  entreprenadsörja där ingen vet vem som har ansvar för vad. Personal som skräms till tystnad. Trasiga tåg som skickas ut i trafik och ökar olycksrisken. Allt sämre arbetsvillkor för de anställda. Vad man kunde vänta sig, med andra ord. Men goda nyheter för några moderata kärnväljare - bilfabrikanterna.


Igår hade TV4s Stockholmsnyheter
ett längre inslag om Stockholms tunnelbana. Det var mycket sevärt, så jag lägger upp det:Utskrift av första delen:


Hallåa: "Kraftig underbemanning som leder till inställda tåg. Spärrvakter som inte får gå på toaletten. Trasiga tåg som inte är tillräckligt säkra som skickas ut i trafik. Ja det här är bara några av de punkter som anställda inom tunnelbanan vittnar om i en ny rapport som TV4-nyheterna Stockholm tagit del av. SL får nu massiv kritik i den här rapporten från olika håll."

Reporter: "Hur pass säkert är det att åka tunnelbana idag?"

SEKO-representant: "Det är inte säkert. För det första så får våra medlemmar inte laga vagnar som har gått sönder. Utan det är bättre för TBT att låta dåliga vagnar vara ute och rulla. När vi kör tunnelbanan på gröna linjen så vägrar MTR att det ska finnas personal så att alla tåg kan komma i tid. Det är inte säkert i Stockholm!"


Läs hela rapporten: Verkligheten på spåret!


AB 1, DN 1, 2, 3, SvD 1, 2, 3,
Kommentarer

 • Bulver säger:

  Tro inte att era bussar i Stockholm är bättre än T-banan. I dagens Göteborgs-Posten sammanfattas läget i Västsverige: "Att trafikpolisen hittade flest fel på bussarna i Västsverige behöver inte bero på att de är sämst här. Trafikpolisen är mer aktiv i Västra Götaland. I Stockholms län finns för närvarande inte en enda bilinspektör i yttre tjänst och det sker inga poliskontroller av bussar trots att de i många fall är i dåligt skick."

  Läs mer: <A HREF="http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.836137-usla-bussar-ger-baklaxa">Usla bussar ger bakläxa</A>

  2012-01-24 | 16:26:52
 • Staffan säger:

  Bert: En får ju lite känslan av att det går att hitta hur mycket som helst bara en vänder lite på stenarna!

  2012-01-24 | 19:59:51

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar