Serafenaffären exploderar i Filippa Reinfeldts ansikte!


S

åhär ser det ut när media granskar makten, den politiska och ekonomiska, istället för att jaga en maktlös opposition:


"Filippa Reinfeldt exporterade avknoppningsidén – att personal får ta över driften av offentligt finansierad verksamhet – från Täbys kommunpolitik till vårdpolitiken på länsnivå. Resultatet blev att fem husläkarmottagningar avknoppades 2007 för sammanlagt mindre än fyra miljoner kronor. I dag tros de vara värda runt 100 miljoner kronor tillsammans, enligt oppositionslandstingsrådet Birgitta Sevefjord (V), som förra torsdagen polisanmälde Serafenaffären för trolöshet mot huvudman och jäv.

Liksom i fallet med Tibble gymnasium visade det sig att avknoppandet av de fem husläkarmottagningarna var olagliga. Enligt stadskontoret bröt de mot kommunallagen och EG-rätten. Avknoppandet avbröts 2009.


Den aktuella Serafenhistorien är intressant för att den så tydligt visar Filippa Reinfeldts mediebojkott. Eller är det Moderaterna som vill skydda en av partiets viktigaste galjonsfigurer till varje pris? Otaliga medier har försökt få en intervju de senaste veckorna med Filippa Reinfeldt – samtliga har kammat noll. Till och med landets största morgontidning, Dagens Nyheter, hänvisas till finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M) – och han hade inte ens något politiskt ansvar när Serafen avknoppades 2007. Stockholms skattebetalare har förlorat miljontals kronor på försäljningen av Serafens husläkarmottagning, men personen som är ytterst ansvarig för att skattemedel försnillats väjer för ansvaret. Varför tyckte Filippa Reinfeldt att det var rätt att sälja stockholmarnas gemensamt ägda vårdcentraler för några hundratusen, när hon måste ha insett att de kunde säljas vidare för det mångdubbla? Frågorna hopar sig, men det moderata lägret i landstinget tiger."Nu är det visserligen inte DN själva som ställer de obekväma frågorna. Men att de trots allt upplåter sin insändarspalt till fem kritiska chefredaktörer, trötta på Filippa Reinfeldts vägran att svara på frågor om den politik  hon tvingar på Stockholmarna, är åtminstone något. Kanske en snöboll har börjat rulla? Orkar "den granskande makten" slita blicken från påvevalet på Sveavägen 68 och vända den mot paret Reinfeldt en stund?

 

 

(På bilden: Filippa Reinfeldt inviger Caremas nya vårdcentral på Gullmarsplan. Vilket fick konkurrenterna från närliggande vårdcentraler att argt fråga sig varför Filippa valde att gynna just Carema?) Nyheter24 har också förgäves försökt få svar på samma fråga, liksom vad de täta personkopplingarna mellan Carema och moderaterna får för konsekvenser. Ett exempel på detta är att den "krisgeneral" - Henry Stenson - som Carema kallade in för att hantera vinterns vanvårdsskandal samtidigt är ordförande för moderaterna i Stockholm. Läs mer!)

 

 

Bloggat: Stockholmsvänstern, Alliansfritt Sverige om att fler dör i vinstdriven vård, Läkartidningen, Ett hjärta rött om paret Reinfeldt,


 

DN 1, 2, 3, 4, AB 1, 2, 3, SvD 1, 2, Exp 1, 2, SVT 1, 2, Ekot 1, 2,


 
Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar