Isobel Hadley Kamptz om "räddningspaketen" till Grekland


E

xpressens ledarsida är konstigt nog - med tanke på hur deras nyhetsbevakning ofta ser ut, svårt att glömma och förlåta dem för valrörelsens 2010 - en av landets mest intressanta. Skribenter som Johannes Forsberg och Isobel Hadley-Kamptz kan nästan få en att se mellan fingrarna med att tidningen hållit en fårskalle som Ulf Nilsson under armarna under alla år. Isobel H-K levererar idag en till klockren ledare om eurokrisen och EUs så kallade "räddningspaket" till Grekland:


"
I krisprogrammet som vi pressat på dem ingår bland annat en retroaktiv lönesänkning för statsanställda. Upp till 64 000 personer, däribland 21 000 lärare, kommer därför bli utan lön den här månaden och vissa kommer till och med få ge tillbaka pengar. De kommer alltså få betala för nöjet att arbeta.


På samma sätt kommer Grekland få betala
för nöjet att få stöd. Hela det nya stöd paketet på 130 miljarder euro skall slussas vidare till dem som lånat pengar till Grekland och Grekland har för att få pengarna förbundit sig att betala extra på lånen ut över detta. Än mindre än tidigare kommer finnas kvar till, tja, domstolar och sjukhus och sådant som Grekland kan tänkas behöva. Dessutom ska Grekland ge upp rätten till sin egen guldreserv, något som bara kan ses som en medveten kränkning."


Visst kan man kalla det "räddningspaket", om man vill. Men tiotusenkronorsfrågan är: VILKA är det som ska räddas? Inte den grekiska befolkningen - den ska tuktas - utan bankerna, inte minst de tyska och amerikanska, som lånat ut pengar till Grekland på ett ytterst ansvarslöst sätt.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar