Sverige, USA och Saudiarabien - med i samma lag!


J

a, det är skamligt att Sverige hjälper Saudiarabiens diktatur att bygga vapenfabriker med svensk teknologi! Liksom att regeringen försöker dölja affären i bulvanföretag! Men att Sverige exporterar vapen dit, liksom till andra förtryckarstater, är inga nyheter. Var höll de upprörda hus i förrgår?


Ja, det är patetiskt att Fredrik Reinfeldt skyller på sossarna, trots att det är hans regering som fattat beslutet om att driva affären vidare! Men det gör han ju alltid.


Vår borgerliga regering har redan tidigare visat sig mer än villig att förse förtryckarstater med svensk högteknologi. Som när man ville exportera avancerad övervakningsutrustning till Khadaffi, eller nu senast blockerade ett EU-förslag om en telekombojkott mot Syrien. Diktatorer jorden runt har en trogen allierad i regeringen Reinfeldt och utrikesminster Bildt, förutsatt att de kan betala för sig.


Att vi hjälper just Saudiarabien
med vapen är extra intressant. Inte bara för den roll saudierna spelat i att militärt krossa demokratirörelsen i grannlandet Bahrain och i att underminera den arabiska våren genom att stödja de religiöst ortodoxa och politiskt konservativa grupperna. Till skillnad från de sex muslimska länder som USA bombat sedan 9/11 2001 finns faktiskt tydliga indikationer på att Saudiarabien var inblandat i terrorattackerna i New York. New York Times:


"Unanswered questions include the work of a number of Saudi-sponsored charities with financial links to Al Qaeda, as well as the role of a Saudi citizen living in San Diego at the time of the attacks, Omar al-Bayoumi, who had ties to two of the hijackers and to Saudi officials, Mr. Graham said in his affidavit.

Still, Washington has continued to stand behind Saudi Arabia publicly, with the Justice Department joining the kingdom in trying to have the lawsuits thrown out of court on the grounds that the Saudis are protected by international immunity."Att USAs politiska etablissemang
under ärkehögertoken George W Bush trots dessa indikationer på saudisk inblandning gjorde allt i sin makt för att skydda saudierna från en undersökning säger allt en behöver veta om vad det så kallade "kriget mot terrorismen" går ut på. Inte att jaga "terrorister". Definitivt inte om den neokonservativa/sverigedemokratiska pojkrumsdrömmen om "civilisationernas krig". Utan om det amerikanska imperiets makt och rikedom och att visa vem som bestämmer globalt.


I den kampen har Sverige länge varit USAs trogne allierade. Liksom Saudiarabien. Såklart vi hjälper dem att bygga vapen för att förtrycka sina undersåtar. Vi är ju med i samma lag!


Bloggat: Alltid rött, Jinge, Belzeebjörn, Glenn Greenwald, Ulf Bjereld,


DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, AB 1, 2, SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, Ekot 1, 2, 3, SVT 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,


Kommentarer

  • Nemokrati säger:

    Övervägande delen av de mördarländer som Sverige vapenexporterar till är just USA-allierade. Vi exporterar kanske inte lika mkt vapen till Kina, Kuba eller Ryssland...

    Det handlar om stormaktspolitiken. Nu bildar EU och US maktblocket USEU som ska tillskansa sig världsherravälde i civilisationernas kamp mot Iran (=Kina, Ryssland) i kraft av att USA är världens starkaste militärmakt - det är den enda övermakt som är kvar, kosta vad det kosta vill - Bushs triljondollarskrig måste ju nån gång ge utdelning, efter att de lagt USA i ekonomiska ruiner, så att landet nu ägs av Kina. Men den här gången går de bet. Och Bildt är vansinnig som utmanar Ryssland med det östliga partnerskapet - ett "svenskt-polskt" initiativ - som innebar att USA:s missilsköld runt det eurasiska fastladet fullbordades, vilket Hillevi Clinton var särskilt nöjd med (inte särskilt fredligt partnerskap med tanke på vilka bevekelsegrunder Bildt har för sin utrikespolitik - den linje som de europeiska högerpartierna gemensamt formulerade 1982 - att "avlasta" USA "försvarsbördan", bekräfta north-atlantic-treaty-gemenskapen och säga ja till kärnvapen ifall det blir nödvändigt typ. Det handlar om en obsolet kalla-kriget-politik, som Ryssland och Putin nu svarar på genom att aggressivt flytta fram sina positioner, starta det iskalla kriget och kräva en "undisputed sphere of influence" i sina forna satellitstater i Östeuropa, samt återuppta sin militärallians med Kina och Nord-Korea. Historiska spåren förskräcker. Vilka har tågat mot Ryssland - Napoleon och Hitler, det är väl i det sällskapet ingen merit. Carl Bildts utrikespolitik utgör ett säkerhetspolitiskt hot för Sverige och gör oss också drastiskt ökat sårbara för terrorhot, med tanke på vad den arabiska våren kan ha att säga om vapenexport till Saudiarabien m fl. Carl Bildt måste avgå, så även regeringen. Vi måste återgå till alliansfrihet och neutralitetspolitik. USEU-blockbildningen måste upphöra, annars ökar risken för att detta iskalla krig förbyts i ett explosivt hett krig.

    2012-03-07 | 16:55:16
    Bloggadress: http://komigenuva.wordpress.com

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar