Svenskt Näringsliv bluffar om vinster

S

venskt Näringsliv är ute och alarmerar igen angående diskussionen om vinster i välfärden på s-kongressen. SvD:
 
 
    "I intervjun med Dagens Industri beskriver Urban Bäckström beslutet som ”den värsta inskränkningen av fri företagsamhet sedan löntagarfonderna”. Han säger sig också vara oroad över att Stefan Löfven så tydligt släppt fram vänsterfalangen inom socialdemokraterna."
 
 
    I förra söndagens Agenda förklarade Stefan Löfvén s-kongressens beslut med all önskvärd tydlighet:
 
 
 
 
    Frågan är: varför ljuger Svenskt Näringsliv? Varför hotar de med en ny löntagarfondsdebatt? Möjligen för att de är rädda för att takten i privatiseringshetsen ska avta. Det finns ju fortfarande en hel del kommuner som inte privatiserat sina skolor, sin hemtjänst, sina sjukhem och äldreboenden. De skaver som en böld i Urban Bäckströms bak. Ju större del av den offentliga välfärdsstaten som sålts ut till riskkapitalister, desto svårare blir den att ta tillbaka och desto mäktigare blir Urban Bäckström.
 
 
    Dessutom skulle ju besvikna väljare kunna få för sig att rösta på det enda vinstkritiska partiet - vänstern - om de får klart för sig att sossarna röstat för fortsatta vinster till riskkapitalister på sin kongress. Bättre då att slå blå dunster i folks ögon. Varje privatiserinrgskritiker som luras att rösta på Stefan Löfvén är en röst för Urban Bäckströms linje. Man anar ett PR-maskineri som spinner på högvarv i bakgrunden.
 
 
SvD 1, 2, 3, DN 1, 2, 3, 4, AB 1,
 
 
 
 

Kommentarer

 • Jarl Schultz säger:

  Visst blir man mörkrädd!
  Sverige var för i världen med allmän alfabetisering av befolkningen och nu kommer vi att vara först med av alfabetisering.
  Känns lite bisarrt att det politiska etablissemanget inte kan sätta ner foten när studie efter studie visar att skolsystemet är mitt inne i en kollaps.

  2013-04-13 | 19:53:09
  Bloggadress: http://lararjulle.wordpress.com/
 • Knapsu säger:

  "Död åt Svenskt Näringsliv!" funderar jag allvarligt på att ha på mitt plakat den 1:a maj.

  2013-04-14 | 15:17:50
  Bloggadress: http://knapsublogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar