Caremas ägare tjänade 900 miljoner kronor 2012

V

anvårdsspecialisterna Caremas ägare, riskkapitalisterna Henry Kravis och George Roberts tjänade förra året nästan 900 miljoner kronor var. Det skriver SvD idag:
 

    "En anledning till lönelyftet är att KKR:s nettovinst ökade till 2 miljarder dollar, drygt 13 miljarder kronor, under 2012. Bolagets innehav ökade sitt värde med 24 procent under året, enligt Bloomberg."
 
 
    Det går bra för välfärdskapitalisterna nu, pengar rullar in. Det är svenska skattepengar som går direkt in på dessa amerikanska miljardärers bankkonton. Vinsterna i företaget har skapats genom att skära ner på personalen och spara på allt möjligt och omöjligt. När Caremaskandalen rullades upp såg vi resultatet av detta. Men de svenska vinstvärnarna i riksdagen: sossar, miljöpartister, centerpartister, folkpartister, moderater, kristdemokrater och sverigedemokrater, är väl nöjda med att riskkapitalisterna Kravis och Roberts kan tjäna en fin slant på sin entreprenörsidé - vanvårda gamla människor? Det blir till och med lite pengar över till att finanisera kampanjen "skrubba caremas skamfilade rykte", som mals varv på varv i tidningen Dagens Samhälle och får hjälp på traven av borgerliga ledarsidor.
 
 
 
 
    2014 får väljarna en chans att säga sitt om Henry Kravis och George Roberts 900 miljonerslöner.
 
 
SvD 1,
 
 
 

Kommentarer

 • kalebass säger:

  Carema har just lagt ner sin vårdcentral här i Alingsås. Ett annat privatägt tar över under sommaren, därefter står vi utan en närliggande vårdcentral ! Det går helt efter vinsttänkandet, människors hälsa kommer i andra hand. Tyvärr är det väl så att väljarna inte kommer att ta chansen 2014. Man inser inte sambandet ; hur vardagen styrs av politiken.

  2013-03-09 | 11:00:00
  Bloggadress: http://www.kalebass.blogg.se
 • Eva Berglund säger:

  Kul att se att du är på G med bloggeriet igen. Kör på, om ett och ett halvt år är det val.

  2013-03-12 | 15:47:32
 • Homo Politicus säger:

  Tack Eva, jag tänkte detsamma. Dags att börja gasa för 2014! Vi ses på barrikaderna :)

  2013-03-13 | 22:59:29
  Bloggadress: http://homopoliticus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar