När bantning blir till anorexi

D

en svenska ekonomiska politiken med ett ständigt sparande och överskottsmål för budgeten är destruktiv och hindrar oss från att investera i exempelvis nya bostäder trots bostadsbrist och i bättre infrastruktur som nya järnvägar. När det tack vare låga räntor faktiskt är gratis att låna pengar till framtidsinvesteringar  är det ekonomisk idioti att maniskt fortsätta spara och amortera av på en av västvärldens lägsta statsskulder.
 
 
 
 
    Men idag ser Assar Lindbecks ekonomiska ramverk ut att vara huggna i sten, som Bibelns tio bud, när moderater och sossar, och alla andra partier utom vänsterpartiet, verkar tävla om vem som kan spotta ur sig flest floskler om "ansvar" på kortast tid utan att reflektera över hur ansvarsfullt det är att låta Sverige förfalla och avstå från nödvändiga investeringar för framtiden. Bakom Anders Borgs och Magdalena Anderssons prat om "ansvar" döljer sig något helt annat: politisk feghet.
 
 
 
 
 
SvD 1, 2,
 
 
 

Kommentarer

 • Putte Torild säger:

  Visst är det märkligt att tom V sällat sig till nyliberalerna och godtar numera utgiftstaket? Sverige liknar mer och mer en diktatur.

  2013-02-19 | 14:20:28
  Bloggadress: http://tankesmedjandetsovandefolket.blogspot.se/
 • Homo Politicus säger:

  Ja det lät konstigt tyckte jag med, utgiftstaket är korkat. Men motiveringen från v är rimlig: både moderaterna och sossarna har höjt utgiftstaken helt godtyckligt i sina budgetar de senaste åren utan att föra något större väsen om det. De har blivit en slags gummiparagrafer. Och då spelar det ju mindre roll om de är kvar eller inte, så länge de inte står i vägen för att öka de offentliga utgifterna vid behov. Mer problematiskt är det ständiga sparbetinget för det offentliga.

  2013-02-19 | 14:33:12
  Bloggadress: http://homopoliticus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar