Attendo är på hugget igen!

S

ka man kunna tjäna en hacka på gamla och sjuka människor så krävs det både uppfinningsrikedom och ett rymligt samvete. Vårdkapitalisterna Attendo - vars vd för övrigt är "etisk rådgivare" till regeringen Reinfeldt i vårdfrågor - har redan tidigare visat stor kreativitet när det gäller att göra vinst på skattepengar genom att vanvårda gamla och sjuka; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
Idag skriver DN om hur Attendo sätter i system att lägga över kostnader för slitage på dementas lägenheter på den sjuke själv eller på anhöriga. En änka till en dement man krävdes på 70 000 kronor för kiss på parkettgolvet. När DN pratar med Attendos presschef påstår hon att situationen beror på att den avlidne mannen saknat hemförsäkring, vilket inte stämmer. Men hemförsäkringen ersätter inte den här sortens skador orsakade av människor som inte är ansvariga för sina handlingar. Den kostnaden brukar vården och omsorgen ta själva. Men Attendo sänker återigen ribban och skäms inte för att ta betalt. Kanske extra intressant idag när Stefan Löfvén - som tror att det är omöjligt att stoppa vinstintresset i välfärdssektorn - talar i Almedalen? Birger Schlaug har skrivit ett eget förslag på talmanus till honom:
 
 
    "Vänner, vi behöver en ny regeringen, en regering som inte förändrar något som den nuvarande regeringen beslutat om.

     Vi har visserligen kritiserat varenda jobbskatteavdrag, men vi tänker inte göra något åt dem. Vi har visserligen kritiserat en del utförsäljningar, men kom ihåg att det var vi som började med utförsäljningarna.

     Vi har visserligen kritiserat det mesta den borgerliga regeringen gjort, men vi kan göra det lika bra.

     Du ska veta att med en socialdemokratisk regeringen får du det bättre med samma politik som förs av den borgerliga regeringen. Vi ska visa att politik inte behöver göra skillnad."

     Struket ur talet - struket med röd penna av Carin Jämtin - är följande:

     "Med miljömuppar som vill släcka Sverige vill vi inta ha att göra, än mindre med gamla kommunister som är lika rigida i frågan om vinster i välfärden som moderaterna var för femton år sedan."
 
 
Så här roligt har de gamla det på Attendos boenden, om man ska tro på reklamen.
Men det ska man såklart inte.
 
 
SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, DN 1, 2, AB 1, 2, 3,
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar