Moderaterna och "avknoppningarna"

H

är är en bild på vårdcentralen Serafen på Kungsholmen i Stockholm:
 
 
 
 
Denna vackra gamla vårdcentral, belägen mitt emot Stockholms stadshus på en av stans bästa adresser, sålde den borgerliga majoriteten i Stockholmss läns landsting till privata spekulanter för den överkomliga summan 695000 kronor. Vill man köpa en bostadsrätt i samma grannskap så får man räkna med att hosta upp det mångdubbla - minst ett par miljoner -  för en liten etta. Efter några år sålde de som köpte Serafen för småslantar vidare till vårdkapitalisterna Capio för 20 miljoner kronor.
 
 
 
Högste ansvarig för moderaternas rån på Stockholms skattebetalare är den inkompetente Christer G Wennerholm. Men skiten stänker även på landstingsrådet Filippa Reinfeldt. Hennes närmaste medarbetare Lars Joakim Lundquist är god vän med Ulf Hallum, överläkaren på Serafen och en av de sex läkare som fick köpa vårdcentralen av landstinget.
 
 
När nu moderaterna genom Stockholms borgarråd Sten Nordin meddelar att det här med "avknoppningar" inte varså bra ändå: "Nu kan jag konstatera att den här modellen inte fungerar. Nu kommer vi inte göra fler avknoppningar i Stockholm stad" så är det efter att ha sålt ut en rad kommunala verksamheter på samma sätt som Serafen; bara tagit betalt för möblemanget, trots hård kritik för prisdumpning.
 
 
Det kan också vara läge att påminna om att vänsterpartiet varit drivande för att skingra dimmorna runt Serafenaffären och annan förskingring av skattemedel som moderaterna begått under sin tid vid makten.
 
 
Moderaternas image som ett parti som är rädda om skattebetalarnas pengar kommer nog aldrig att återhämta sig, och de senaste månadernas störtdykning i opinionen kan kanske delvis förklaras med Serafenaffären och liknande avknoppningar avlövningar av den gemensamt ägda välfärdssektorn som vi medborgare byggt upp med våra skattepengar år efter år. Det svenska välfärdssamhället tog tid att bygga upp men går desto snabbare att riva ner.
 
 
Läs denna debattartikel i Aftonbladet: "2008 såldes förskolor och hemtjänster till anställda i Stockholm för sammanlagt 3,4 miljoner kronor. Vid en värdering av verksamheterna fastslogs det riktiga värdet till 81,7 miljoner kronor. Mer än 20 gånger försäljningspriset".
 
 
AB 1,
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar