"SÄPO-spionen" ljuger!

D

en man som påstår sig ha spionerat på vänsterpartiet i 20 år är uppenbarligen en lögnhals med en egen politisk agenda. Hur vet en det? Döm själva:
 
 
    "Han påstår bland annat att han deltog i ett möte i Uppsala med den då blivande vänsterledaren Lars Ohly kort före valet 1998. Där ska Ohly enligt Sjöholm ha talat om "nödvändigheten av en utomparlamentarisk kamp" och att han "ställde sig bakom proletariatets revolutionära diktatur"."
 
 
 
    Medan man lugnt kan tänka sig att Lars Ohly, liksom många andra politiker av skiftande kulörer, tycker att det är viktigt med "utomparlamentarisk kamp" - till exempel facklig organisering, demonstrationer, aktiva politiska organisationer på lokalnivå o.s.v. (dagsaktuella Alby inte till salu är ett fint exempel på utomparlamentarisk kamp) så är det med hundra procents säkerhet en lögn att Ohly skulle ha hyllat "proletariatets revolutionära diktatur". Det vet jag inte bara för att jag vid denna period före valet 1998 arbetade med Lars Ohly, som då var partisekreterare. Nej, uttrycket "proletariatets diktatur" låg 1998 redan på vänsterns historiska skräphög sedan 40-talet. Möjligen användes det av något betydelselöst kommunistiskt mikroparti med 5 medlemmar. Definitivt inte i vänsterpartiet, som tillsammans med sossarna och liberalerna var pådrivande för att vi i början av 1900-talet införde parlamentarisk demokrati med rösträtt för kvinnor och män i Sverige, trots den svenska högerns benhårda motstånd.
 
 
    Det är helt uteslutet att en vänsterpartistisk politiker - partisekreterare dessutom - skulle slänga runt den sortens fossilerade fraser. De tror helt enkelt inte på dem. Och om de gjorde det så skulle såklart massmedia och de politiska motståndarna tvinga dem springa ett välförtjänt gatlopp. Precis som Ohly fått löpa gatlopp för andra saker han sagt när han var yngre och dummare.
 
 
    Vad det snarare handlar om här är spionen Sjöholms egna politiska agenda: han är högerextrem, närstående sverigedemokraterna och muslimhatarna - som ger honom ett personligt motiv för att svärta ner Ohly och vänsterpartiet. Den sortens politiska motiverade tjallare med en egen agenda är av uppenbara skäl olämpliga och opålitliga och om SÄPO verkligen anlitat honom för den sortens jobb utan att göra en ordentlig profilering av honom - eller haft överseende med hans högerextremism - så är säkerhetspolisens slafsighet den verkliga skandalen. Tyvärr har SÄPO och den militära underrättelsetjänsten en lång och skamlig historia av att registrera, spionera på och förfölja den svenska vänstern, som man verkar inbilla sig utgör det stora hotet mot vårt land. Mordet på Olof Palme - som förmodligen begicks av människor från den högerextrema miljön - lyckades de däremot inte stoppa eller ens lösa i efterhand. Inte heller fastnade de högerextrema lasermän som sköt ner invandrare i Stockholm och Malmö på deras radar. Eller de andra politiskt motiverade högerextremister som bara mellan 1999 och 2009 begick 14 politiska mord. 2012 mördades Joakim av tre nazister i Vallentuna. Medan vare sig vänstern, djurrättsrörelsen, islamisterna eller några andra av SÄPOs favoritobjekt begått några politiska mord i Sverige. (OK, islamisten Taimour Abdulwahad försökte, men begick självmord). Hotet mot den svenska demokratin kommer från den extrema högerkanten. Om SÄPO inte fått in det i skallen vid det här laget så är det den verkliga skandalen.
 
 
    Självklart är inte vänsterpartiet ett intressant spaningsmål för SÄPO. Riktigt så korkad kan inte den svenska säkerhetspolisen vara att de inte kan göra den sortens bedömningar. Men de kanske är skvallerkärringar? Lite som amerikanska och brittiska säkerhetstjänsten som vill samla på sig så mycket som möjligt om oss alla, eftersom information är makt?
 
 
AB 1, 2, 3, 4, SvD 1, 2,  
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Ja verkligen, visst ljuger han - eller inte:

    https://youtu.be/Ij94VHfArUc

    2016-02-04 | 15:13:58

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar