Landskronamodellen och ett ofattbart socialdemokratiskt svek

L

andskronamodellen - som går ut på att tvinga socialbidragstagare att jobba gratis - ska tydligen införas på nationell nivå och ofattbart nog med socialdemokraternas stöd. Det handlar om att förnedra socialbidragstagare ytterligare och göra deras liv ännu svårare att leva. Några nya jobb skapar Landskronamodellen såklart inte, tvärtom stjäl den arbetsuppgifter från den vanliga arbetsmarknaden och höjer därmed arbetslösheten. Inte heller hjälper den socialbidragstagarna att komma snabbare i jobb.
 
 
    Modellen syftar inte alls till att hälpa, bara till att göra det ännu jävligare att stå längst ner på samhällets botten. Så kan de som är där fungera som avskräckande exempel för oss som har jobb, som gör oss mer rädda för att bli av med det, mindre uppkäftiga mot chefen, mindre anspråksfulla i löneförhandlingarna o.s.v.
 
 
    Jag har som många andra deltagit i de meningslösa pysselaktiviteter som kommunerna tvingar socialbidragstagare till. Det var rätt länge sen men jag minns ännu den totala depressionen som hängde över det hela. De meningslösa "datakurserna". Det eviga CV-skrivandet. Ångesten och förnedringen i ögonen på folket där som var lika försvars- och rättslösa gentemot allt vad kommunen hittade på som 1800-talets bruksarbetare när de stod inför brukspatron med mössa i hand och fick tacka och bocka åt allt som gode herrn sa.
 
 
    Sverige överger med detta idén att alla människor har rätt till hjälp med sin försörjning om de inte klarar den själv och inför ett system där människor måste gå med på att jobba gratis eller helt stå utan försörjning. Att sossarna (och mp?) går med på något sånt är ofattbart, en total ideologisk bankrutt! Just när man trodde att Stefan Löfvén och Magdalena Andersson inte kunde sänka partiet lägre...
 
 
 
 
DN 1, AB 1,
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar