Den politiska satirens död 2.0

De politiska satirikerna kan inte ha det lätt. Vi har en borgerlig regering som vill tvinga svårt sjuka att sluta sina deltidsjobb för att "stå till arbetsmarknadens förfogande". Klaus-Dieter Fliik, en av mina favoritskribenter på Badlands Hyena ligger i lä. Nu har regeringen svängt (åtminstone 15 grader), och svettiga riksdagsledamöter kisar mot kameran och förklarar att det var ju inte alls så de menade. Inte ska döende människor tvingas söka nya jobb. Halvt döende däremot...

Den olycksaliga socialförsäkringsministern drog till och med en rövare i Agenda i söndags, som Ali Esbati m.fl. uppmärksammar, och påstod att ingen remissinstans minsann varnat henne för vad hennes lagstiftning skulle  leda till. Vilket är en ren lögn. Och även om det hade varit sant så kan man ju fråga sig om det är remissinstanserna som ska förklara för ministern vad hon beslutar om.



En amerikansk komiker sade att den politiska satiren dog
den dag Henry Kissinger fick Nobels fredspris. Möjligen ådrog den sig bara en livshotande sjukdom, och tvingades ut i arbetslivet av Kristina Husmark-Persson och Solveig Zander. Prognosen för att den ska överleva de närmaste 10 månaderna är emellertid inte god.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:







Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - Socialdemokraterna



Politik bloggar