Mats Odells insideraffär på 72 miljoner, dags att avgå nu!

I regeringsorganet DN kan man i en liten notis läsa att finansmarknadsminister Mats Odell, eller närmare bestämt hans familjeföretag tjänat 72 miljoner på att sälja vårdverksamheten Bellstasund till riskkapital-bolaget Valdeo, som finansieras av två AP-fonder som Mats Odell i egenskap av minster ansvarar för. Detta är ett solklart fall av jäv och så olämpligt det kan bli. En minster som säljer delar delar av familjeföretaget till den del av staten som han själv ansvarar för.

Hade detta skett i USA hade det resulterat i ett massmedialt drev som fått Sahlins tobleroneintermezzo att likna en sommarbris. Men nu bor vi i Sverige och våra massmedia verkar ha bestämt sig för att ge den borgerliga regeringen arbetsro. Så det är inte alls omöjligt att det inte blir mer av detta än en notis i DN och möjligen en KU-anmälan från ett oppositionsparti som passerar förbi i det tysta. 

Kommentarer

 • Dennis Nilsson säger:

  Suck, tala om att vara "föredöme" och vara jävig. Det här är ju korruption på hög nivå.

  Tydligen har girigheten inga gränser, och det är inget man skäms över.  Girigheten torde vara mänsklighetens största sjukdom.  2009-03-08 | 19:17:20
  Bloggadress: http://dennisstartrek.blip.tv
 • Anonym säger:

  2009-03-09 | 15:07:03

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar