(fp) och (c) samarbetar med kuppmakarna i Honduras

Den liberala internationalen - där både folkpartiet och centern är medlemmar - valde häromdagen den hondurensiske kuppmakaren Roberto Micheletti till vice ordförande. Högerliberalen Micheletti avsatte vänsterliberalen Manuel Zelaya i en militärkupp i juni. FN, EU, OAS (det latinamerikanska regionella samarbetet) och till och med USA har fördömt kuppen, och krävt att Zelaya ska återinsättas som Honduras president. Däremot inte den liberala internationalen, som tvärtom belönar Roberto Micheletti för hans insatser. Den liberala internationalens ledare Hans van Baalen prisar Micheletti för hans mod och kallar kuppen "an enormous and brave action in favor of democracy".

Amnesty och andra människorättsorganisationer är inte
lika översvallande i sina omdömen. En rapport från augusti talar om 3500-4000 godtyckliga arresteringar av politiska motståndare till regimen, sexuella övergrepp, militärt övervåld och rättsövergrepp. Man har även belagt ett flertal politiska mord och "försvinnanden".

Kuppregimen har också attackerat oberoende media och journalister. Bland annat genom att stänga flera regimkritiska mediastationer, mörda, hota och utvisa journalister och utfärda nya lagar för presscencur. Reportrar utan Gränser påpekade i ett uttalande redan i juni att angreppen på massmedia pekar på att kuppregimen vill mörka vad som egentligen pågår i landet.Diktaturkramarna i centern och folkpartiet hamnar alltså återigen i dåligt sällskap. Vänta er inga ursäkter. Däremot upptrappade angrepp  på vänsterpartiet. Det sedvanliga mönstret när högern måste försöka skyla över sin egen smutsiga historia och nutid.


Kommentarer

 • Florian Burmeister säger:

  Ska vi lägga ned Forum för Levande Historia när vi vunnit valet? Eller ska vi skamlöst ge järnet med hjälp av en statlig propagandaapparat? Min favorit är Schwarzbuch Kapitalismus av Robert Kurz i dessa sammanhang.

  2009-11-23 | 13:02:26
  Bloggadress: http://florre.blogspot.com
 • homopoliticus säger:

  Att ha kvar eländet vore väl lite väl skamlöst, med tanke på hur hård (och berättigad) kritik vänstern levererat. Men faktum är ju att den svenska högerns historia, och nutid, sluppit genomgå en närmare granskning. Däremot finns det många välavlönade kommunistjägare som producerar skeva anklagelseakter mot vänsterpartiet. Kanske partiet borde överväga att sponsra en hugad researcher för att gräva i gamla riksdagsprotkoll och partimaterial för att hitta smuts på högern?  Har inte läst Kapitalismens svarta bok än, men den står på läslistan utan tvekan.

  2009-11-23 | 13:15:07
 • Florian Burmeister säger:

  Den finns inte på svenska vad jag vet. Läs Johan Norberg istället, det är roligare att läsa sånt som får en att tänka till, inte att bli bekräftad av. Nu kunde jag klä av liberalisternas resonemang rätt enkelt i denna tråd:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/03/recensenterna-till-moores-film-vet-inte-vad-de-talar-om?page=3#comments

  Tyvärr hade Norberg skickat ut en lakej i sitt ställe.

  2009-11-23 | 14:19:41
  Bloggadress: http://florre.blogspot.com
 • homopoliticus säger:

  Det är ju roligt att se hur svettig Johan Norberg blir så fort någon ur den anglosaxiska kultursfären levererar välmotiverad systemkritik. Naomi Klein tog han till och med sig tid till att skriva ner i en hel bok. Och lita på mig, jag har ägnat tillräckligt mycket tid åt att debattera med borgare för att ha hunnit pröva mina egna idéer och deras utförligt. Något jag tycker fler vänsterpartister borde göra.

  2009-11-23 | 14:43:22
 • Florian Burmeister säger:

  :) socialism.nu i all ära, men riktigt intressant blir det därute i trådarna till artiklar i DN och Newsmill. Ut ur skyttegravarna med oss!

  2009-11-24 | 08:17:37
  Bloggadress: http://florre.blogspot.com
 • Anonym säger:

  Har inte varit så mycket på socialism.nu, fick intrycket att det mest var ett häng för "autonoma" tuffa killar. Men jag kan ha fel.  Men absolut, dags att formera en effektiv internetrörelse med systemkritik på agendan. Extremhögern har redan fattat galoppen.

  2009-11-24 | 17:58:26
 • Florian Burmeister säger:

  Soc.nu är vad man gör det till. Man måste ha lite is i magen när tuffa killarna kommer och bråkar. Men det finns mycket att lära, en del är otroligt pålästa, och det blir intressant när man blir kritiserad från vänster. Jag har hittat meningsfränder som jag aldrig hade gjort konventionellt. V borde oxå ha ett liknande fungerande debattforum på internet.

  2009-11-25 | 19:18:52
  Bloggadress: http://florre.blogspot.com
 • homopoliticus säger:

  Jag får väl ta en till titt då. Håller med om att v borde ha ett forum. Öht fattar jag inte att partiet inte fattar vilken resurs internet skulle kunna vara om man formerade en strategi för det och involverade lite engagerade människor.

  2009-11-26 | 00:12:00
 • Florian Burmeister säger:

  Gå med i den sociala gruppen för V i soc.nu. Där diskuterar vi just nu motioner till kongressen i vår. Och du slipper tuffa killar...

  2009-11-26 | 08:08:05
  Bloggadress: http://florre.blogspot.com

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar