Guillou biter tillbaks

Så fick han sin chans till revansch Guillou. I en debatt där det bästa i svensk journalistkår ställdes mot det sämsta. Motdebattören var nämligen ingen annan än Svenska Dagbladets märklige kuslige Per Gudmunsson. Redan i inledningen släppte Guillou bomben; han hade faktiskt nämnt samröret med KGB i sina memoarer, om än inte så utförligt. Ett faktum som han enligt egen utsago försökt trycka in i rapporteringen hela drevveckan. "Tack och lov för att jag den här gången får chansen i direktsändning" sa en lite omskakad Guillou. Om det han säger stämmer, att han konsekvet fått sin högst relevanta faktaupplysning bortklippt, så är det extremt anmärkningsvärt. I stort sett hela anklagelseakten mot honom har ju byggt på att han "förtigit" sitt lilla agentäventyr. Om han nämnt detta, må så vara i all korthet, så borde ju hela drevet ha imploderat som en trasig ballong. Men det kanske var just därför sakupplysningen aldrig kom med. "Kolla aldrig en bra story", heter det ju. Debatten i övrigt var väl i det närmaste en walk over. Gudmunsson kom liksom aldrig med i spelet.

Förutom att rocka SVTs agenda så har mannen dessutom hunnit med
att ifrågasätta kapitalismen i sin Aftonbladetkolumn. Det är bra Guillou, ånga på, anfall är bästa försvar!

Kommentarer

 • Jinge säger:

  Jag vet inte om man verkligen kan säga att JG biter tillbaka. Det tog en vecka innan han kom på att han faktiskt hade nämnt saken i sin bok, det var ute på bloggar långt innan. Dessutom så har PG en poäng i att JG hastade över saken i ett huj.

  2009-11-03 | 02:44:35
  Bloggadress: http://jinge.se
 • homopoliticus säger:

  Om det tog en vecka innan han kom på det själv låter han ju mer än lovligt glömsk. Om å andra sidan han, som han säger, försökt få in det i en massa intervjuer men blivit klippt, så låter det som att massmedia fick vittring på ett drev som var för fint för att verkligheten skulle få störa.

  2009-11-03 | 12:13:23

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar