Katastrofalt år för pressfriheten i Israel

Reportrar Utan Gränsen publicerade nyligen sin rapport om tillståndet för pressfrihet i världen 2009. Som vanligt placerar sig de nordiska länderna överst på listan, följda av ett antal europeiska och anglosaxiska. Värt att notera i år är jumboplatsen för Israel. Man halkar ner till 150:e placeringen på listan, efter Afghanistan, men före Vitryssland. Jag har ännu inte hört några av våra svenska liberaler oroa sig över det dystra tillståndet för pressfriheten i det land som man annars ger sitt oreserverade stöd. Men med tanke på vilket väsen de förde om Venezuela (124:e plats) när Hugo Chavez stängde radiostationer så är det väl bara en tidsfråga? För det kan väl inte vara så illa att man mäter vissa länder med andra måttstockar än andra?

Kommentarer

 • Mats säger:

  Mätningen är ett skämt och beror på att de är griniga över att journalister inte släpptes in i Gaza från Israel under Hamaskriget.  Men testa gärna dig själv. Vad tror du är anlendingen till att ingen jävel skulle drömma om att läsa och lita på palestinska tidningar, medan alla litar på den fria israeliska pressen?  Duhöuh...  Vad skulle du lita mest på? Afghanistans och Venezuelas press?

  2009-10-23 | 19:18:20
 • homopoliticus säger:

  Till Mats:  Alltid intressant att se kognitiv dissonans kicka in. Stämmer verkligheten inte med den ideologiska kartan så är det såklart verkligheten som det är fel på.

  2009-10-23 | 19:27:52

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar