The gift that keeps on giving

Jimmie Åkesson, partiledare för den svenska främlingsfientlighetens flaggskepp, har "svårt att definiera Nordiska rikspartiet och Nationaldemokraterna". Anledningen till denna plötsliga förvirring är TV8 avslöjat att tre av hans kandidater till kyrkovalet har en bakgrund i dessa grupper; en i öppet nazistiska NRP och två i hårdhänt rasistiska ND. Få se om Jimmie kommer att ha tillfälle att bättre på sitt dåliga minne inför riksdagsvalet eller om vi kommer att vara tvungna att påminna honom igen.


Kommentarer

 • peerpede säger:

  Du som pratar minne borde veta att omtalade SD-politiker där hängs ut som nazistanstruken har varit Centerpartist innan i många år utan någon har lyft ett ögonbryn och det rör sig om läraren Patrik Ehn där i 1985 var med i Nordiska rikspartiet, men hoppade över till Centern var han fungerade som politiker i en rad år.

  Vad är det för fel på er källhantering egentligen?

  Eller är detta enbart en partipolitisk fråga var Sd till envar pris skal hängas ut?

  Gör om, gör rätt.

  2009-09-16 | 14:31:12
 • Homo säger:

  Som du möjligen också vet så blev personen utesluten ur centerpartiet pga samröre med en fascistisk organisation.

  2009-09-16 | 16:13:05
 • Jorma Lindgren säger:

  Citerar:  ”Programmet Adaktusson rapporterade på tisdagskvällen att kyrkovalskandidaten Patrik Ehn tidigare varit med i Nordiska Rikspartiet.”  - Det stämmer, jag gick med i NRP som tonåring 1985 och var med i några år. Sedan dess har jag under många år representerat Centerpartiet både på lokal nivå och i internationella sammanhang, förklarar Ehn.

  Efter avslutade universitetsstudier i Uppsala fick Ehn anställning som CUF-ombudsman i Bohuslän i mitten av 90-talet. Därefter satt han i styrelsen för Centerpartiet i Göteborg och Västra Götaland. 1999 började han arbeta som lärare i Skövde och efter ett par år valdes han till ordförande för Centerpartiets lokalavdelning.  - Skulle jag beskriva mig själv i imperfekt är det som före detta centerpartist. Så sent som igår gladde jag mig åt att min gamla norska centervän Per Olaf Lundteigen från Buskerud återvaldes till Stortinget, avrundar Ehn.  KÄLLHÄNVISNING: http://sd-gbg.se/index.php?pID=1

 • Suck säger:

  Centerpartiets partisekreterare Jöran Hägglund har idag tisdag 3 december, tillskrivit lokalavdelningen i Skövde och Centerpartiets kommunkrets i Skövde för yttrande rörande beslut om uteslutning av Patrik Ehn.  "Patrik Ehn är ordförande i Skövde lokalavdelning av Centerpartiet och nyligen vald ersättare av Skövde kommunfullmäktige.  Han har under flera år haft kontakt med partiet Third Way i England. De undersökningar som Centerpartiet gjort, bl a med hjälp av antifascistiska organisationer i Sverige (Expo), ställer utom allt tvivel att Third Way är ett fascistiskt parti som står långt ifrån de värderingar Centerpartiet företräder.  Patrik Ehn har genom sina kontakter med Third Way och genom att öppet propagera för fortsatta kontakter med detta parti, motverkat Centerpartiets syften.  Med hänvisning till Centerpartiets stadgar § 3 mom 5 föreslås han därför uteslutas ur Centerpartiet. Partistyrelsen behandlar ärendet vid nästa sammanträde måndag 16 december."

  2009-09-16 | 22:30:28

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar