Skön valvind ute i verkligheten

Det kommer nya opinionsmätningar varje dag nu. Att säga att de duggar tätt är en underdrift. Det börjar likna en opinionsmätningsmonsun. Och egentligen är de ju låtsasnyheter. Som jag skrev i söndags så verkar de flesta av förändringarna ligga inom felmarginalen och alltså inte betyda någonting. Men det ser ut att väga nästan kusligt jämt. Idag kommer också den förstas mätningen på länge som ger de rödgröna ett litet övertag. Den blå trenden kan vara på väg att brytas.

Jag stod mitt första pass i vänsterpartiets valtsuga igår.
Det är kul att komma ut och träffa vanligt folk och prata politik med andra än de som redan är övertygade och har sina lojaliteter huggna i sten. Vanligt folk är oftast väldigt vettiga och har sunda åsikter om det mesta. Att de sedan inte vet vilket parti som ligger i linje med deras åsikter är ju en annan femma, och i min erfarenhet vänsterpartiets stora problem. När folk får klart för sig vad vi tycker så gillar de oss. Men vi har inga stora dagstidningar på vår sida, eller Svenskt Näringslivs kampanjmiljoner att köpa annonsplats för. Alltså får det bli mun-mot-munmetoden. Den är ju trevlig även i andra sammanhagng.

När man tittar runt på vissa delar av internet,
kloakregionerna, kan man bli lite trött och less. Det verkar finnas en väldig massa människor som är rasister, homofober, kvinnohatare, för barnaga, klimatförnekare. Ja ta vilken stollig människo- och miljöfientlig idé som helst och du kan komma på, och det går att hitta anhängare på nätet. Ofta kommer de i svärmar när de får blodsvittring, som ilskna myggor. I det verkliga livet lyser dessa människor med sin frånvaro. Trollen spricker i solen? Eller kanske de skäms, och sparar sitt hat till de forum där de gömma sig bakom anonymitet?

Det känns som att det är bra drag
i valrörelsen för vänsterns del just nu. Många nyfikna och många som redan bestämt sig för att rösta på oss. Kom ut och känn på den sköna valvinden du med!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar