Moderaternas krishantering en skandal i sig!

Idag fortsätter huvudena att rulla i moderaternas fuskskandal. De i all hast hopslängda fuskutredningarna väcker mer frågor än de besvarar. Uppenbarligen blev det lite för brått på partihögkvarteret i Gamla Stan. Operation Rädda Moderaterna verkar snarare handlat om att lägga locket på än att vaska fram sanningen:

  • Varför lyckades man intervjua bara 117 av 541 nyrekryterade medlemmar? Finns det anledning att misstänka att människor rekryterats mot sin vilja eller utan vetskap? Tio av de som krishanterarna lyckades nå sade sig inte vara medlemmar i partiet. Finns det rentav, som Hanne Kjöller skriver, skäl att misstänka att det finns påhittade personer bland de nya medlemmarna?
  • Uppgifterna om att landstingsrådet Christer Wennerholm och borgarrådet Ulla Hamilton ingått i valkartellen som köpt röster verkar stödjas av röstsiffrorna i de valkretsar där fusk förekommit, men partiet har avfärdat alla misstankar mot dem. Försöker man som i schack skydda sina drottningar genom bondeoffer? Släng ut några riksdagskandidater till vargarna och hoppas att de lämnar de tunga stockholmspolitikerna ifred?
  • Har partiet använt Medborgarskolans med skattepengar finaniserade verksamheter som en rekryteringsbas? En hemspråkslärare där har erkänt att han skickade ut brev till elevernas föräldrar med erbjudanden om gratis partimedlemskap.

Det är lite anmärkningsvärt att de mediavana moderaterna glömt krishanteringens A och O
här: Lägg alla kort på bordet så fort det går. Försök inte vilseleda media och väljare, då blir det bara etter värre. Förmodligen kommer den här skandalen att rulla vidare, trots att moderatledningen trycker emot av alla krafter.

Jag skrev i ett tidigare inlägg att det mest störande med den här skandalen är den människosyn den avslöjar. Den här cyniska rekryteringen i invandrartäta förorter, där människor lockas eller luras att bli partimedlemmar för att sedan användas som röstboskap i interna maktkamper tyder på en skev inställning till demokrati och politiskt arbete. En extra osnygg skruv är att just gruppen invandrade somalier verkar ha varit högprioriterade i partiets rekryteringskampanjer. Om jag inte missminner mig är just den invandrargruppen den hårdast drabbade av arbetslöshet och det beryktade "utanförskapet", och alltså de som borde ha minst anledning att stödja regeringspartiet moderaterna. Än mindre låta sig användas som brickor i det fula spel vi fått en insyn i de senaste dagarna; när partiets maktelit delar upp välavlönade riksdagsplatser och andra förtroendeuppdrag mellan sig.Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar