Operation rädda moderaterna!

Tmoderater till ser sina Riksdagsdrömmar grusas idag när partiet presenterar resultatet av två undersökningar (en intern och en extern) av valfusket. Det är skademinimering som gäller nu. Partiledningen vill visa att man agerar snabbt och beslutsamt, och på så vis förekomma ytterligare kritik. Men lyckas inte räta ut alla frågetecken.

Till att börja med det mest anmärkningsvärda: Fusket har tydligen pågått en längre tid och varit känt inom partiet. Varför blev det bråttom att utreda först när massmedia fick upp vittringen? Vidare har det moderata landstingsrådet Christer Wennerholm enligt DN av "tio av varandra oberoende, högt uppsatta källor" utpekats som deltagare i en valkartell. Men sitter kvar. Varför?

Och hur trovärdiga är själva undersökningarna? I onsdags skrev DN att "ett flertal moderater på valbar plats i Stockholms stad" ringde runt till partimedlemmar och uppmanade dem att säga att de betalat in sina medlemsavgifter själva, trots att de inte gjort det. Alltså att ljuga. Den externa utredningen har dessutom haft stora problem med att kontakta de nya partimedlemmarna, av 541 nyrekryterade har man bara lyckats fråga ut 117. Hur är det med de tidigare cirkulerande uppgifterna om att nya partimedlemmar fått betalt, inte bara en betald medlemsavgift?

När åskmolnen samlas kan man iallafall alltid lita på Henrik Brors på DN. Alliansens trotjänare är alltid redo att sudda, sudda, sudda bort våra sura miner. På frågan om moderaterna nu rensat upp i valfuskträsket svarar han:

"Det var i alla fall en imponerande självspäkning som Stockholmsordföranden Sten Nordin utförde när han redovisade de båda granskningar av provvalsfusket. Det framstod som att partiet verkligen försökt gå till botten med vilka som varit inblandade och vad som hänt."


Nja, Henrik Brors, än kan du nog inte andas ut.

Vad är det förresten dealen med att tidningarna intervjuar sina egna
politiska kommentatorer? Ids dom inte skriva själva längre?Uppdatering: Fler avhopp idag. Christer Wennerholm och Ulla Hamilton är tydligen inte misstänkta eftersom de inte värvat några medlemmar i år. Dock har de fått många röster från en valkrets där fusk förekommit. Och man undrar ju vad de de "tio högt uppsatta källorna" pratade om?

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar