Mr Snowman, bring me a dream!

Egentligen hade jag tänkt ägna dagen åt att vårda en elakartad baksmälla och inte skriva någonting alls. Men jag måste bara slita mitt digitala hår lite över argumentet att den här vargavintern vi drabbats av skulle vara ett bevis på att den globala uppvärmningen inte var så farlig ändå. Suck.

Som Biology & Politics skriver så är väder och klimat två skilda saker.
Vädret kan svänga vilt mellan olika extremer och variera kraftigt regionalt, samtidigt som de globala temperaturnivåerna visar på övergripande trender, som är de som vi ska hålla i siktet. Det kan till och med vara så att den mänskliga påverkan på planetens klimat orsakar större lokala väderavvikelser, för att inte tala om mer orkaner och andra naturkatastrofer.

En snålvinter som avslut förändrar inte det faktum att 2009
var det näst varmaste året sedan de instrumentala temperaturmätningarna inleddes.

Två nya forskningsrapporter sägs tyda på att de värsta klimatkatastrofscenarierna sannolikt inte kommer att behöva inträffa. Och det är ju bra, för de värsta scenariorna var ju verkligen ödesdigra. Men varken miljörörelsen eller klimatforskarna har ju argumenterat utifrån dessa, utan lagt sig i ett försiktigt och förståndigt mellanläge. Redan det räcker gott och väl för förstå att vi illa kvickt måste dra ner på växthusgasutsläppen.

Men antagligen är det glada dagar hos klimatförnekarmaffian nu.
Lite lustigt är det att de så lekande lätt avfärdar all forskning som inte säger det de vill höra, men tar de senaste rapporterna till sitt hjärta omedelbart. Kan man vara selektivt skeptisk?

Också lustigt är ju att det faktum att Himalayas glaciärer
kommer att vara helt avsmälta år 2350 (istället för 2035, kanske nån hade missat en nolla?) helt plötsligt är en GOD nyhet! Jag undrar om de som lever av vattnet från de floder som har sin källa i dessa stora ismassor, en inte oansenlig del av jordens befolkning, också applåderar? Var det inte så att klimatförnekarna påstod att våra glaciärer inte krympte, utan tvärtom växte, alldeles nyligen? Den här jongleringen med argument är rätt tröttsam, inte minst när man är bakis. Så jag tar och vilar mitt lilla huvud istället.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar