Vår underbara ordnungsmakt!

En helt vanlig dag i Stockholms tunnelbana. Två helt vanliga polismän som extraknäcker som biljettkontrollanter. En helt vanlig journalist som försöker dokumentera ett möjligt brott. Och ett helt vanligt rättsövergrepp med tillhörande, helt vanliga, falska anklagelser. Att polisen tvingar journalister att radera sitt bildmaterial, är däremot inte helt vanligt i Sverige, än så länge!

 

Det börjar bli knivigt för ordnungsmakten nu, när mobilkameror är i var mans hand. Ska man inte få kränka vanligt folks grundlagsskyddade rättigheter, och kalla dem för knarkare, utan att nån jävel spelar in det hela, va?

 

Mer: Scaber Nestor, Kulturbloggen, Anders Widén

Idag hänger Aftonbladet, DN och SvD på.

Uppdatering: Copyriot skriver om våra extrema narkotikalagar, som ger polisen grönt ljus för den här sortens utpressning. Eftersom vi är ett av de få länder i världen som inte bara kriminaliserar innehav, utan även misstänkt bruk, kan polisen i praktiken plocka med vem de vill till polisstationen på lösa boliner. Det räcker med att säga att personen "ser nervös ut", eller "verkar vara torr i munnen", som poliserna i det här fallet. Det öppnar såklart oanade möjligheter för ruttna äpplen i poliskåren. Föga förvånande är också David Beukelmann, polisernas chef, före detta högsta höns på den ökända Ravekommissionen, ni vet, poliserna som tog på sig att på egen hand krossa en kultur.

Jag är fortfarande väldigt glad över att tillhöra det enda parti
som vågar kräva en ändring av de här absurda narkotikalagarna!

 

 

 Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar