Våra fegaste ministrar utpekade

Jag har skrivit tidigare om den här regeringens rädsla för att debattera med oppositionen. Man ställer allt oftare krav på att slippa debattera och istället få framträda i ensamt majestät, med bara journalisten som motpart. Justitieminster Bea Ask sägs till exempel vara paniskt rädd för att möta Thomas Bodström, och med tanke på hur snabbt gårdagens debatt mellan dem i Agenda urartade i pajkastning så ligger det nog något i det.

Föreningen Grävande Journalister har gjort ett utmärkt grävjobb
och pekar ut tre ministrar vars feghet står ut från mängden: Såklart statsminster Reinfeldt, som gillar att liksom sväva ovanför den politiska debatten i en statsmannalik pose som väl skulle kännas mer trovärdig om han inte gång på gång blev påkommen med att ljuga sig blå i ansiktet. Maud Olofsson, som hellre skickar fram någon olycklig statssekreterare för att hantera besvärliga nyheter och kritik. Och sist men inte minst sjukförsäkringsminister Christina Husmark-Pehrsson, som enligt FGJ "konsekvent vägrat infinna sig till höstens mest omdebatterade fråga som angår vanligt folk: utförsäkrandet av sjuka".

Synd bara att nyhetsredaktionerna går med på att låta sig hunsas.
Politikerna ska inte kunna diktera villkoren för det politiska samtalet, och definitivt inte kunna slingra sig ur ett möte med de människor som drabbas av deras politik. Hur var det där med "verklighetens folk" nu? Var inte regeringen intresserad av att möta dem?

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar