Arbetslinjen firar nya triumfer!

Det här måste väl ändå vara årets citat? (Ok, konkurrensen har inte hunnit bli mördande.) Fredrik Reinfeldts pressekreterare, tillika moderat riksdagskandidat, Edward Uunsgard försöker förklara sina märkliga Facebookskriverier om hur bra invandrare är på att städa bort bajs:

"– Invandrare hade egentligen inte något alls med saken att göra, men jag har tidigare på Facebook uttryckt hur fantastiskt det är med de personer som är rätt nya i Sverige kommer hem och städar våra lägenheter."

Ja visst är det fantastiskt! Arbetslinjen är som den osynliga handen, som vänligt men bestämt föser in envar i sin bestämda fålla. En del blir pressekreterare åt statsminstern, och andra får städa pressekreterarens lägenhet för en billig penning. Ytterligare andra får inte göra nånting alls, eftersom arbetslinjen också lyckats skapa rekordarbetslöshet. Men, på det stora hela, fantastiskt!


 • Uppdatering: Martin Gelin, summerar "bajsgate" och lägger upp en skärmdump av Uunsgards ursprungliga twitterinlägg, som är om möjligt ännu roligare såhär några dagar efteråt, i ljuset av alla taffliga försök tilll bortförklaringar.

Kommentarer

 • Eva säger:

  Dom här moderatpojkarna är så förutsägbara, och så totalt världsfrånvända. Man småler i mjugg, när grodorna hoppar ur munnen. Mera, mera!!! Avslöj, dina innersta tankar och att det är pappas golfkompisar som har gett dig det där toltalt löjliga men välbetalda jobbet

  2010-01-11 | 12:43:59
 • homopoliticus säger:

  Jo jag håller med Eva, men ändå, hur får man jobbet som pressekreterare utan att fatta att vissa saker passar kanske att säga på golfbanan, men inte i offentligheten? För min del är det såklart utmärkt, mer ärlighet i politiken så kanske vi slipper en omgång till med Reinfeldt, med extremhögern som stödtrupp den här gången.

  2010-01-11 | 13:05:21
 • Eva säger:

  Det är faktiskt dags nu.

  jämför någon gång, vad den reela skatteinkomsttagaren betalar. Ganska säkert upptäcker man att invandraren och knegaren, betalar jättemycket mer i skatt.

  Det är inte moderaten,varken gammal eller ung som betalar mest, fast dom alltid tror det, och vill bli särbehandlade, sjukvård, äldrevård , skatter whatever...!! Avdrag, skattefria bonusar, skattefria förmåner.

  Tips till journalister, om ni vill ägna er tid till annat än Dokusåporna!

  2010-01-11 | 13:33:11
 • Origon säger:  Sluta skapa martyrer,

  det är väl inte synd om folk som arbetar?

  Är det synd om alla som har servicebutiker också som "tvingas" hålla öppet...  det är så synd om oss svenskar...verkligen...

  alla som jobbar är bra medborgare som tillför något.  alla som inte jobbar kostar pengar,  det är så enkelt.  samhället måste se till att alla tar ansvar och bidrar till samhällets resurser, allt för länge har vi inlett med att fråga "vad kan jag ha rätt till".  vi är på väg till ett bättre samhälle.  2010-01-11 | 13:48:09
 • homopoliticus säger:

  Martyrer? Jag är inte så sugen på att skattesubventionera Uunsgard hemstädning. Men skatterabatt för pigor är väl en av de få försöken att skapa mer jobb som "arbetslinjen" inneburit. Annars har det mest handlat om att skuldbelägga och trakassera arbetslösa och sjuka.  Vill man skapa fler jobb så går det utmärkt, börja med att bygga ut den offentliga sektorn. Sen kan vi ändra målsättning för den ekonomiska politiken, istället för inflationsbelämpning till varje pris, sätt full sysselsättning som överordnat mål, som vi gjorde fram till -91.  2010-01-11 | 13:53:31
 • Eva säger:

  Den här Unsgaard, och de här andra "grabbarna", är något vi har fått på oss, vare sig vi vill eller inte. Det finns en enorm politikerkarriär, som man kan göra för skattepengar. Källan tyck ousinlig. Sen, får vi dumma idioter, betala för broilers, medan våra egna barn, långt från golfklubbar och för den delen, fackklubbar sliter halvt ihjäl sig med studiebidrag. Vi hånskrattar ut östnomenklatura, men vad är det här??

  2010-01-11 | 14:01:41
 • Origon säger:

  Läs ekonomisk historia så ser du klarare på Sveriges ekonomi.  Perioden från 1965 och framåt har Sverige haft underskott i budget - detta under 30 år - det är inte perioden 1991-1994 som skapade detta, det hade politiker av båda läger grundlagt under 3 decennier.  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsbudgetens-saldo/  Sverige har överkonsumerat under lång tid och ur vissa perspektiv har detta varit bra men vår ekonomi har urholkats, det är märkligt att ett land utan krig, med enorma naturtillgångar och en välutbildad arbetskraft har skulder under så långa perioder.  Vi borde utgå från detta innan vi diskuterar hur mycket bidrag som ska ges till resp invångare.

  Offentlig sektor ger inte samhället nya pengar, de kommer enbart genom export.  Man kan inte få en bättre familjekonomi genom att vi höjer barnens veckopeng, det är inkomster(läs: export) som måste öka.  2010-01-11 | 14:03:55
 • homopoliticus säger:

  Origon:  Om du kan så lite om en så grundläggande tanke i ekonomisk historia som att staten underbalanserar sin budget för att få samhällsekonomin som helhet att växa, vilket i sig gör att statsskulden blir av mindre betydelse, så vet jag inte vem av oss som borde läsa mer ekonomisk historia.  Sen visar ju inte ditt länkade diagram det du säger heller, vissa år gick budgeten med överskott, andra med underskott. Statsskulden exploderade på riktigt under den förra borgerliga regeringen, vi som var med då minns hur illa det gick den gången, när Bildt och Wibble försökte med sina nyliberala "stålbadsteorier. Som vanligt så blev de flesta fattigare och ett fåtal rikare av den politiken, och att Göran Persson fortsatte in på det inslagna spåret med offentliga nedskärningar gjorde inte saken bättre.  Att Sverige "överkonsumerat" och att den offentliga sektorn inte bidrar till samhällsekonomin var två paradargument som användes för att motivera det borgerliga systemskiftet på 90-talet. Som sagt så lät resultatet inte vänta på sig, vi blev ett mer orättvist land med rekordarbetslöshet. Med det i facit vore det ju fint om ni till högern kunde ha en något mer problematiserande inställning till era egna ekonomiska dogmer. Eller ni kanske tycker att de levererar önskat resultat?  Du skrev för övrigt att Sverige är "på rätt väg" tidigare. Är det att arbetslösheten förväntas nå tvåsiffriga tal som du avsåg? Eller det alldeles extraordinära BNP-tappet?

  2010-01-11 | 14:27:52
 • homopoliticus säger:

  Personangrepp ryker, så nöt inte på tangentbordet i onödan.

  2010-01-11 | 14:48:36
 • Anonym säger:

  Härmed döper jag dig till Bajs-Edvard!

  2010-01-11 | 17:17:06

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar