Misshandeln av Dror Feiler

V

änsterpartiets riksdagskandidat, konstnären Dror Feiler verkar vara den som fick den hårdaste behandlingen av de svenskar som deltog på Ship to Gaza:

För den israelkritiske konstnären Dror Feiler var det illa. Han behandlades som en förrädare.


- Han behandlades illa för att han är just Dror, säger Mehmet Kaplan.

 

När Dror vägrade att ge ifrån sig sitt pass om han inte fick ett kvitto kastade sig soldaterna över honom.

 

- De brottade ner honom, satte benen på hans rygg, bände bak armarna och tryckte ned hans ansikte i marken, berättar Kaplan.


När Dror tittade upp såg Victoria att han blödde från ansiktet och huvudet. Soldaterna band hans händer med hårdplastremmar och låste in honom i ett isolerat rum. När han frågade om de kunde lätta på handfängseln drog de åt hårdare, berättar Mehmet Kaplan.


En timme var Dror isolerad. När fartyget kom in till hamnen i Ashdod släpptes han ut med de andra. Men förödmjukelsen fortsatte.


- Vi fick vandra till bussen relativt ostörda men när det var Drors tur blev det gatlopp. Soldaterna knuffade och sparkade honom mellan varandra, framför alla människor. Sedan ställde de upp honom mot bussen och turades om att gå fram och dra honom i tofsen samtidigt som de skrattade rått. Det var ren gladiatorstämning, säger Mehmet Kaplan upprört.


- Hundratals soldater som bara hade en sak för ögonen - den här mannen vill vi skada öppet, fortsätter han.


Dags att belöna de svenska deltagarna med hederutmärkelser för sin insats! Det krävs mod för att utmana ett apartheidsystem och en av världens brutalaste krigsmakter. Men det är glädjande att se att vanliga människor vågar göra det som våra regeringar fegar för.Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar