Apartheidstaten mördar igen!

A

vskyvärt! Det finns inget annat ord. Återigen far apartheidstaten ut i en omotiverad våldsorgie. Den här gången inte mot försvarslösa civila palestinier, utan mot solidaritetsaktivister som försöker skeppa humanitär hjälp till apartheidstatens ockuperade och utsvultna undersåtar i Gaza.

Man förvånas över den sanslösa brutaliteten.
Men samtidigt: med tanke på Israels historia, finns det någon anledning att förvånas? Israel är en folkrättsförbrytare av gigantiska mått. Israel använder våld närhelst de vill, utan att rädas några konsekvenser. För två år sedan mördade den israeliska armén 1400 Gazabor, mestadels civila, många barn. Bombade sjukhus och FN-byggnader och använde vit fosfor mot civila. Omvärlden förfärades, den här gången hade de väl ändå gått för långt? Men Israel har mäktiga vänner, och en armé av försvarsadvokater beredda att ursäkta varje folkrättsbrott, varje mord på civila och som nu Niklas Wykman, MUFs ordförande, till och med massakrer på hjälparbetare, som han kallar "terrorister".

Förmodligen var det denna gång Israel gick för långt.
Inte för att 19 mördade och 60 skadade hjälparbetare slår 1400 palestinier rent numerärt, eller för att våldet denna gång är mer vidrigt. Utan för att de gett sig på västerlänningar. Världen har ju visat de senaste 60 åren att den ser mellan fingrarna med det mesta som Israel gör med palestinierna. Den kommer inte att se mellan fingrarna med detta.

Den israeliska armén har såklart sin propagandaversion färdig. Deras stackars soldater, som bara råkade borda flottan på internationellt vatten, blev attackerade. Naturligtvis säger de detta. Förmodligen låg desinformationsplanen redo på något skrivbord redan innan attacken, färdig att spridas till västmedia, som aldrig lär sig. Trots att Israels armé alltid, rutinmässigt ljuger och desinformerar. Lyckas de så några  tvivel, och ge landets försvaradvokater någon slags story att hålla fast vid, hur otrolig den än låter i nyktert sällskap, så har de lyckats. På hemmaplan i Israel tillämpas nu direkt militär censur, inga uppgifter om skadade och döda får förekomma i pressen.

Nu MÅSTE vi agera: Bryt EUs handelsavtal med Israel,
och avbryt allt militärt samarbete genast. Skicka hem diplomaterna. Och inled så snart som möjligt den totala bojkott av israeliska varor som vi bara pratat om, alltför länge. Apartheidstaten Sydafrika tvingades till slut på knä efter år av internationellt solidaritetsarbete. Apartheidstaten Israel har alltför länge klarat sig ifrån samma behandling.

(På hemmaplan, som en parentes,
så måste naturligtvis Niklas Wykman avgå från alla sina politiska uppdrag omedelbart. Det finns gränser för hur vidrigt till och med en Israeltokig borgare får uttrycka sig om människor som riskerar sina liv för att hjälpa ett instängt och terroriserat folk.)

 

En bild som säger mer än tusen ord!

 

 

 

Bloggat: Jonas Sjöstedt, Jens Holm, Helle Klein, Jinge, Mats Engström, Jacob Johnson, Olsson betalar, Politik och Poesi, Emil Broberg, Motbilder, Lasses blogg, Stockholmsvänstern

intressant.se

http://intressant.se/intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

  • homopoliticus säger:

    Idioter behöver inte kommentera.

    2010-05-31 | 23:48:36

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar