Niklas Wykman måste avgå!

I

ett inspirerat ögonblick försökte sig Moderata Ungdomsförbundets ordförande unge herr Wykman på lite Orwellskt nyspråk: Israels brutala massaker på solidaritetsaktivister och piratangreppet på konvojen med mat, medicinska hjälpmedel och skolböcker blev "en seger för Gaza!".
Hjälparbetarna och solidaritetsaktivisterna i konvojen var enligt Wykman "nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna Israelutrotare".


I Aftonbladet försökte han förklara sig vidare:

- Det handlar inte om att människor har dött eller att man har bordat fartygen. Segern ligger i att fartygen nu inte kommer att komma fram för att ge Hamas legitimitet.Uppenbarligen helgar ändamålen medlen
för unge herr Wykman. Det intressanta är inte om hjälparbetare mördas i en vettlös massaker utförd av favoritlandet, eller om de svältande i Gaza får den humanitära hjälp de är i desperat behov av. Det viktiga är att Hamas ser dåliga ut.

Det är väl egentligen inte en överraskning att rätt många
borgerliga sympatisörer högaktningsfullt skiter i andra människor. Så länge det är människor som inte tycker som de själva, eller som är lite fattigare, brunare, och bor på andra ställen. Men det är ändå rätt häpnadsväckande att den under ytan puttrande fascistiska människosynen paraderas så krasst och ärligt. Niklas Wykmans skrämmande svart-vita syn på konflikten i mellanöstern skulle passa som handen i handsken hos Sverigedemokraterna. Men frågan är om han inte gör både Bildt och Reinfeldt öronvärmande generade? Vi får väl se framöver. Vill moderaterna bli tagna på allvar som ett seriöst demokratiskt parti så måste unge herr Wykman få foten rätt omgående.intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 • Realist säger:

  Bäste herr Vänsterbloggare,

  som så många andra som idag har upprörts lär du väl inte lyssna till denna kommentar, men jag gör ett försök ändå. På de videos som finns från händelsen, ser man tydligt att de israeliska soldaterna attackeras med knivar, järnrör, stänger och dylikt. Israeliska soldater kastas från övre däck till nedre (ett fall på uppskattningsvis 7-8 meter). Skulle du om du blev attackerad på det viset inte öppna eld för att försvara dig?

  Huruvida det är rätt eller fel med en blockad går att diskuteras. Men efter dagens händelser kan man konstatera att det är Ship to Gaza som har blod på händerna och inte den israeliska militären.

  2010-05-31 | 21:30:28
 • homopoliticus säger:

  Bäste herr massakerförsvarare!  Jag skulle vara försiktig med att dra några förhastade slutsatser alls om vad som har hänt, förutom det vi vet, nämligen att Israel bordat ett fartyg med humanitär hjälp på internationellt vatten, i strid mot folkrätten, och dödat 19 personer. 60 eller fler är skadade. Så länge Israel håller offren för massakern fängslade och deras kameror konfiskerade så är det nämligen bara Israels armés spinn som du för vidare. Och om du tror på den så är du inte särskilt smart helt enkelt.  Man förvånas ändå över hur långt ni Israeladvokater är beredda att gå i ert försvar. Varje vettlös blodspillan finner ni mer än villigt ursäkter för. Och det är alltid offren som ni lägger skulden på.  Om vi ska tala om rykten så har vittnen på plats uppgett att soldaterna sköt skarpt redan när de landade på båten, oprovocerat.

  2010-05-31 | 23:18:38
 • jmn säger:

  Till Realist.  Spelar det någon som helst roll att man bordat fartygen på internationellt vatten?  Tänk följande:

  Jag bryter mig in hos dig mens du sover. Du vaknar och försvarar dig mot mig med ett järnrör varpå jag drar min pistol och skjuter dig i "självförsvar". Det är ju ditt eget fel att du blev skjuten eftersom du inte skulle ha "anfallit" mig.  På videon ser man att båtens besättning/passagerare försvarar sig mot inkräktare. Det har man väl full rätt att göra?

  2010-06-01 | 20:04:30

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar